Kovács Zoltán: Soros szervezetei ismét támadásba lendültek hazánk ellen

Soros György által finanszírozott szervezetek feljelentése alapján támadták meg ismét Magyarországot a baloldali és liberális politikusok az Európai Parlamentben – nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak Kovács Zoltán kormányszóvivő. A politikus portálunk kérdésére nyomatékosította, a feljelentők és a támadók nem tudják elfogadni, hogy Magyarország nem fogadja be a migránsokat. A kormányszóvivő szerint kettős mércét alkalmaz az unió, amely a jövő héten egy rossz határvédelmi rendszert akar elfogadtatni.

A magyar jogállamiság helyzetével foglalkozott tegnap az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE),  amelyen a felszólalók többsége bírálta Magyarországot. A meghallgatáson olyan szervezetek kaptak mikrofont, mint például az Amnesty International, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Magyar Helsinki Bizottság, amelyek az évek óta mantrázott, sokszor cáfolt panelekkel támadta a magyar kormányt.

Kovács Zoltán kormányszóvivő ezzel kapcsolatban ma úgy nyilatkozott a PestiSrácok.hu-nak, hogy a Soros György által finanszírozott nemzetközi szervezetek feljelentése alapján baloldali és liberális politikusok támadták Magyarországot. A politikus portálunk kérdésére nyomatékosította, a feljelentők és a támadók nem tudják elfogadni, hogy Magyarország nem fogadja be a migránsokat, valamint hogy bünteti, szankcionálja a határsértést.

Kovács Zoltán szerint ezek a politikusok elég élesen vitatkoztak Trócsányi László igazságügyi miniszterrel, aki megvédte Magyarország intézkedéseit és kiállt a szigorú határvédelem mellett.

Kettős mércét alkalmaz az unió, amely a jövő héten egy rossz határvédelmi rendszert akar elfogadtatni. A határokon az európai uniós állampolgárokat ellenőriznék szigorúan, amellyel megnehezítik az életüket, vegzálják őket, és több órás várakozásra kényszerítik az uniós állampolgárokat. Mindeközben ugyanakkor az unió a migrációval kapcsolatban tovább folytatja a meghívásos, megengedő politikáját. A migránsok papírok nélkül jöhetnek, az uniós állampolgárokat vegzálnák. Ez az új rendszere az uniónak, amelyet Magyarország nem tud elfogadni, ezért nemet is mondunk arra.  A magyar kormány csak azzal ért egyet, hogy a migráció miatt az unió szigorúan ellenőrizze a határait, a kettős mércét nem tudjuk elfogadni” – szögezte le Kovács Zoltán.

A határátlépéssel kapcsolatos intézkedésről a tervek szerint jövő héten dönt a Belügyek Tanácsa.

Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: