A FÜTTY VISSZHANGJA

Napok óta pártokon átívelő, elementáris röhögés rázza a hazai belpolitika traverzeit; maga tervezte attrakciójával – füttykoncerttel – csináltak bohócot Juhász Péter Együtt-elnökből. Történt, hogy a kendermagos ember felekezetének két frontemberét, a pártalapító Szigetvári Viktort és az alelnök Hajdu Nórát nemrég egy dunakeszi lakossági fórumon nemes egyszerűséggel kifütyülték. Ráadásul nem is kormánypártiak ragadtak fütyülőt, hanem baráti szocialisták, ami ugye ellentmond az előzetes logikának, hiszen ők potenciális szövetségesek (az összejövetel is a bratyizásról szólt volna).

egyutt-3-2016-copy-1024x576

Nem csoda, hogy számadó Juhász ábrázatára azonmód ráfagyott a sátáni alapvigyor. Levegőért kapkodva rögvest nyílt levelet írt a szocialisták elnökének és miniszterelnök-jelöltjének: „Az MSZP nem képes tagjai sorából kivetni azokat a személyeket, akik a megújulás akadályai, és ilyen módon a szervezet egésze nem képes a megújulásra (…) Amikor Vargha Nóra, az Együtt tagja, fóti önkormányzati képviselő emelkedett szólásra, két résztvevő (…) sípot vett a szájába és megzavarta a rendezvényt.” Juhász felszólította a szocialista vezérkart, azonnal vizsgálják ki a történteket, és mielőbb adjanak tájékoztatást, milyen következményei lesznek az incidensnek. Hozzátette, ezek után nem terveznek közös listát állítani a szocialistákkal. (Külön-külön fognak leégni – a szerk.)

Csak hogy képben legyünk: tavaly október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulóján Juhász koreográfus vezényelte le azt a tenyérbe mászó füttykoncertet, amelynek harcba hívó üzenete így hangzott: „Legyünk minél többen a Parlament előtt, és fütyüljük ki Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy ne tudja elmondani az ünnepi beszédét! Ott lenni és fütyülni – ez a legfontosabb!” Ma is előttem az egész sajtót bejárt kép: Juhász a fütyülőjével. Mára eggyé lettek.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: