A POLITIKUS PORTRÉJA KÖLYÖKKUTYA KORÁBAN

(Karakterépítés egy mainstream portál nyomán, Dylan Thomas címötletére)

Feketelófia, a Magyar Köztársaság Megváltója szűznemzéssel fogant a rendszerváltás kora reggelén. Hogy mind a népiesch, mind az urbánus vonalnak megfeleljen, egyszerre két helyen látta meg a napvilágot: Budapest belvárosában és valahol vidéken, de úgy, hogy a Dunán innen és túl is. Szónoki képességeit már születésekor csiszolni kezdte, a belvárosi szülészeten az orvossal, a vidéki házban pedig a bábaasszonnyal bocsátkozott vitába a honi egészségügy állapotának kvinteszenciájáról.

Még be sem töltötte második életévét, mikor L. Ildikó, az MSZ(M)P Hérája két kígyót küldött rá Trencsényi-Waldapfel Imre szocreál görög mitológiájának olvasása közben. Ám Feketelófia – miután szanszkritül, ógörögül és arameusul elbeszélgetett velük − játszva megnyuvasztotta a rusnya hüllőket.

01_olimpia_tek

Még hároméves sem volt, amikor megmentette a szomszéd kétéves kislányának életét. A lány, aki ma már a Nomentum aktivistája, így vallott erről: „Én a zavaros, bölcs és nagy Dunában pancsikoltam, ő pedig a rakodópart alsó kövén figyuzta a felszín fecsegését és a mély hallgatását. Hirtelen egy bazi örvény támadt és elkezdett beszippantani. Ekkor Feketelófia habozás nélkül a vízbe ugrott és kimentett. Arcát sosem fogom elfeledni, egyszerre volt férfias, mint a Martin Schulzé és nőies, mint a Merkelé.”
Mesélik, hogy nemcsak ólomkatonákkal és kisautókkal játszott, nemcsak programozott, hanem Barbie babák haját is fésülgette és Heller Ágnes óvónéni tanácsára ülve pisilt a Lukács-óvodában, miközben

Judith Butlert olvasta: így érett olyan férfiúvá, aki a női lélek csínját-bínját is érti. „A legádázabb feministát is leveszi a lábáról. Szívesen ölt szoknyát és parókát, hogy a kedvünkben járjon, ilyenkor olyan cuki, mint Conchita Wurst” – lelkendezett egy feminista mozgalmár.

Tizenkét éves korában szüleivel Brüsszelbe látogatott. A látogatás másnapján eltűnt. „És lőn, hogy harmadnapra megtalálták őt az Európai Parlamentben, a képviselők között ülve, amint őket hallgatta, és kérdezgette őket. És mindnyájan, akik őt hallgatták, elálmélkodának az ő értelmén és az ő feleletein. És meglátván őt elcsodálkozának, és monda néki az ő anyja: Fiam, miért cselekedted ezt velünk? Ímé atyád és én nagy bánattal kerestünk téged. Ő pedig monda nékik: Mi dolog, hogy engem kerestetek? Avagy nem tudjátok-é, hogy nékem azokban kell foglalatosnak lennem, amelyek az én országomnak dolgai?” (Az idézet, apró aktualizáló módosításban a Szent Bibliából származik, Lukács könyvéből.)

„Társaságban inkább csendes, a focipályán cseles…” „A gimiben a menők közé számított…” „Nem volt nagyszájú srác, de a lányoknak így is bejött.” „Őrült humora van, teljesen kiszámíthatatlan, okos poénokkal, tájékozott és művelt, olyan, aki tudatosan építi az életét.” „Róla bárki megmondja, hogy / Tizenöt perc a rekordja, / Nem mutatsz ma nála nagyobb menőt. // Ő a Csókkirály, király, király, ő a Csókkirály…” (Az idézetek a Szentindexből származnak, Joób S. könyvéből, valamint a Hungária együttestől.)

2010. március idusán, nemzeti ünnepünk hajnalán az ifjú Feketelófia hajnali 4 és 6 óra között kicserélte a Lánchidat egy sokkal pöpecebbre, amely nyolcsávú volt, és az oroszlánoknál százszor trendibb koalák és pandamackók díszítették. Az ádáz Fidesz-kormány azonban rögtön a választások után visszacserélte a régire, és az esemény sajtó-­visszhangját is eltüntette, orwelli és habonyi módszerekkel. Azóta Feketelófia nem szavaz a Fideszre, és akkor döntötte el, hogy ha lehet, 2018-ban, de legkésőbb 2022-ben, azaz 33 éves korában ő lesz a rendszer megdöntője és a Magyar Köztársaság Megváltója, és nem csak az összes hidat fogja kicserélni nyolc- vagy tizenhat sávosra, hanem a Dunát is a Nílussal, hogy legyen nekünk Asszuáni-gátunk, és végre lebonthassuk a paksi erőművet, egyúttal az egyiptomiak a Bécsig tartó hajóút lerövidüléséért cserébe átadják hazánknak a Szuezi-csatornát.

Jelenleg négy könyvének márciusi megjelenését várja. A Megfelelési könyvek sorozat első darabja – A hídisten – a hídépítésről szól, nemcsak Buda és Pest, nemcsak a népiesch és urbánus, nemcsak a bal és a jobb oldal, nemcsak a világ népei, hanem a zápfogak között is. Egy másik kötetben bebizonyítja, hogy ő nem balliberális, hanem polgári-konzervatív, míg egy harmadikban az iskolai hit- és erkölcstanoktatás feleslegességéről, az azonos nemű párok polgári házasságkötésének szükségességéről és a bevándorlók megsegítésének ajánlatos mivoltáról értekezik (lásd Heti válaszok könyve). A negyedik (melynek címe: Négy agyféltekém) Einstein relativitáselméletének továbbfejlesztése, ugyanakkor – a szerző érzékenységét bizonyítandó – a nyugat-európai időmértékes metrumokat a hangsúlyos magyaros verseléssel ötvöző nyílt társadalmi és szerelmi lírát is tartalmaz, amelyet saját maga zenésített meg és ad elő a CD-mellékleten.

További ifjúkori cselekedeteinek krónikája, valamint jövőbeli csodatételeinek próféciája megtalálható lesz a független és „mindig ellenzéki” sajtóban. Ebből megtudjuk majd, hogy az ő dalával fogjuk megnyerni az Eurovíziót, az ő cseles góljával jutunk ki a vébére, és hogy ő a magyar Chuck Norris, új üstököse a borzalmas orbánizmust megdöntő messiások Bajnai Gordontól Juhász Péterig és Gyurcsánytól Falus Ferencig terjedő politikai vérvonalának.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: