Óriási bajban van a Jobbik

A Jobbikhoz közel álló Iránytű Intézet népszerűségi listáján Vona Gábort még Hadházy Ákos, és Karácsony Gergely is megelőzte. Ugyanez a cég korábban arról számolt be, hogy a Jobbik támogatottsága 21 százalék, azonban azt már nem közölték, hogy tavaly októberben még 25 százalékra mérték a cukisodó, és az utóbbi időben bevándorláspárti alakulatot.

Az Iránytű Intézet egyébként az utóbbi években több mint 100 millió forintot kapott a Jobbik pártalapítványától, ezért is meglepő, hogy folyamatos visszaesést mérnek a pártnak. Mindez azt mutatja, hogy nagyon nem jött be Vona Gábor hirtelen fordulata, amit tavaly kezdett el. Ennek a fordulatnak a betetőzése az alaptörvény megváltoztatásának leszavazása, a bevándorláspárti Sziriza melletti kiállás, és a kötelező kvóta esetleges elfogadásának meglebegtetése volt.

Az egykor radikális alakulat népszerűségének a zuhanását más intézetek is regisztrálták. Így például a Publicus Intézetnél az MSZP már öt százalékponttal előzi a Jobbikot. A zuhanó népszerűség a következő hónapokban a párton belül is elindíthat egy elégedetlenségi hullámot, aminek a célpontja Vona lehet. Az elnök azzal állította tavaly maga mellé a küldötteket a radikálisok elleni harcban, hogy csak a néppártosodással és cukiskodással érhető el a kormányváltás.

A jobbikos kormányváltás azonban egyre messzebb van, és lassan az lesz az eredmény, ha az MSZP-t ismét utol tudják érni. A radikálisnak nem nevezhető alakulat ráadásul az utóbbi hetekben még jobban háttérbe szorult többek között a budapesti olimpia körüli harcok miatt, de a kormányzati fizetésemelések sem segítettek nekik. Vonának nagyon gyorsan ki kellene találnia valami olyat, amit sem a többi ellenzéki párt, sem a kormány nem mond, különben a mostani tendenciák folytatódása mellett még a parlamentbe jutással is meg kell küzdenie.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: