Budaházy: senki nem kormányzott eddig jobban, mint Orbán

2017. február 27.

Hosszú interjút adott a Mandinernek Budaházy György. Ebben többek között beszélt az Orbán-kormányról, a Jobbikról és a peréről is.

 

Budaházy szerint nem elképzelhetetlen, hogy egyszer újra magyar katonák védjék az ezeréves határokat. Mint fogalmazott:

ki tudja, mit hoz a jövő? Itt van ez a migráció. Amikor az iszlám terjeszkedett, a Balkán mindig összeomlott, mi voltunk az elsők, akik megpróbáltuk megállítani. Most is ez történt, de nem tudjuk, mi a vége. Ha Törökország radikalizálódna, arra például nincs felkészülve Európa. Magyarország lehet, hogy kénytelen-kelletlen be kellene nyomuljon Romániába és Szerbiába. Védeni ugyanis csak a nagy Magyarország határait lehet. A pusztába lehet kerítést húzni időlegesen, de katonailag az védhetetlen.”

Szóba került az ügye is, aminek legfontosabb részletéről, hogy utasított-e bárkit Molotov-koktél használatára, ezt mondta:

soha nem voltam olyan helyzetben, hogy utasításokat adjak. Gergényi Péterrel ellentétben. Én legfeljebb kérhetek emberektől, de ilyet nem kértem.”

A bírói függetlenségről kifejezetten érdekes véleménye van Budaházynak.

a bíróságok le vannak választva a politikáról. A kommunista bírók gond nélkül folytathatták. Márpedig minden a személyekről szól. A jelenlegi kormánynak is nehéz. A bírók között hiába próbáltak rendet tenni, azt is vissza lehetett csinálni nemzetközi nyomásra. A saját ügyeimben azt érzékeltem, hogy azóta baloldali fordulat, bosszúállás kezdődött a bíróságokon.”

A mai politikai viszonyokkal nem elégedett teljesen, de meglátása szerint a jelenlegi a legjobb kormány, ami eddig volt Magyarországon.

Orbán néhány történelmi intézkedést hozott. Ezt el kell ismerni. A kettős állampolgárság, a családtámogatás, a sporttámogatás… Ezek nagyon fontos dolgok. Valakinek el kellett már indulnia ebbe az irányba. Legalább fontos dolgokra is jut, nem csak a haveroknak.”

Ha nem Mészáros Lőrinc építi az utakat, akkor ki építi? Akkor a Strabag meg a Leisztinger. Az miért jobb? Nem jobb. Nem jó megoldások ezek, de senki eddig nem kormányzott jobban, mint ahogy Orbán kormányoz.”

Már abban sem vagyok biztos, hogy a Jobbik jobban kormányozna. Volner János azt mondta, hogy ők is csak a főbb posztokon cserélnének… De nem bántom őket. ”

Az interjúból még kiderül, hogy Budaházy mit gondol az oroszokról, és az is, milyen autója van, illetve az, hogy volt-e olyan terve, amit a pere tett tönkre.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: