Munkatáborba zárná a neki nem tetszőket a dühöngő Gulyás Márton

fotó: miblogunk.hu

Komoly utóélete lett a PestiSrácok.hu Szanyi Tiborral készített pénteki interjújának. A magyar politizáló „civil” szféra legtúlmozgásosabb tagja, a végtelenül liberális Gulyás Márton ugrott neki a Kapitánynak, amiért interjút merészelt adni portálunknak. Az aktivista, végtelen toleranciáról és modern világfelfogásról tanúskodva, munkatáborba küldené a „NER-bűnözőket”. A vitához később a Facebookon hozzászólt Haris Éva is, aki Szanyi szerint a Momentum hátterében áll. Haris lényegében nem tagadta a dolgot, csak próbálta úgy kiforgatni, mintha ezek a jogi és bölcsész végzettségű fiatalok annyira képzettek lennének hálózatszervezésben, hogy valójában ő, a tapasztalt pszichiáter tanult tőlük.

Gulyás feltűnően a „dühös fiatal, aki nem tisztel senkit” karaktertől várja, hogy hiteles személyként tűnjön föl, így szolid indításként leférgezte a veterán MSZP-st:

Szanyi Tibor tényleg egy féreg – amit a Momentumról mondott a Pesti Srácoknak (!) az a legaljasabb politikai próbálkozása evör.

A maga nemében kiemelkedő teljesítmény, hogy egyetlen mondatban kipipálta a bunkóságot, a kirekesztést és az angol modoroskodást is. Ezután idézte a PestiSrácok.hu-nak arról nyilatkozó Szanyit, hogy többen kérdezték, és azért nem vágta szájba Fekete-Győr Andrást, amikor a momentumos flegmán kioktatta őt, mert az ügyet fontosabbnak tartotta. Ezt Gulyás úgy értelmezte, hogy Szanyi ütne, csak az aláírásgyűjtés sürgősebb volt. Látni fogjuk, hogy a csupán feltételezett erőszakosságon ennyire megbotránkozó civil aktivistának sem kell a szomszédba mennie agresszív ötletekért, csak önmagát kicsit más mércével méri.

Igazán viszont Szanyi azon, aljasságnak minősített gondolatmenete verte ki a biztosítékot, amely szerint sokakkal el lehet hitetni, hogy egy hálózat felépíthető a nulláról, de valójában ez több százmillió forintba kerül, és munkanélküli fiatalok pont nem tudják megcsinálni. Az MSZP politikusa arról is beszélt, hogy Haris Éva szerepe világos a Momentum létrejöttében, és el tudja képzelni, hogy a Fidesz is pénzelheti a semmiből előtört mozgalmat. Az érvelés elmaradt, hogy Gulyás szerint miért aljasság mindez, így feltehetően egy jövőbeli Momentum-szavazót (tagot?) láttunk, amint kiakadt, mert rosszat mondtak választott politikai közösségéről. Szanyi mindenesetre imponáló nyugalommal kérdezte meg, hogy tulajdonképpen mi a probléma. Gulyás gyémántkemény személyeskedéssel válaszolt:

Nagyon egyszerű: hogy csak 2019-ben fogod elveszteni a mandatumodat, és addig még nagyon sok idő áll majd rendelkezésedre férgeskedni a magyar nép kárára ;-(

A szocialisták EP-képviselője higgadtan tovább érdeklődött a „kéjgyűlölködés” okáról, de az aktivista válaszaival esélye sem volt érdemi vitát folytatni:

Nem kell értened és nem is értheted. Épp ez a tragédiád. Lehettél volna (komolyan!) egy rendes néptribün, lehettél volna egy tisztességes balos politikus, lehettél volna az EP sztárja, aki az összeurópai közteherviselés legfontosabb szószólója lesz, lehettél volna nagyon sok minden, de semmi nem lettél és nem is leszel mert a féregséget választottad.

MUNKATÁBOR ÉS AKASZTÁS JÁR A MAKULÁTLAN MÚLTÚ FIATALOK FEJÉBEN

Szanyi továbbra is nyugodtan kérdezett vissza, amire a másik oldalon teljesen elgurult a gyógyszer. Az addig is összefüggéstelenül dühöngő Gulyás számon kérte a politikust, hogy nem a tárgyhoz(?) kapcsolódik, sőt számot adott demokratikus, liberális meggyőződéséről:

Már a tárgyhoz sem tudsz kapcsolódni. Szánalmasabb vagy, mint Mészáros Lőrinc lesz majd 2030-ban a NER-bűnözőknek fenntartott munkatáborban. Btw. lehet, hogy oda még te is jó leszel.

A kezdetben még a szájonvágáson is kiakadó videóblogger, aki egyébként rendre a párbeszéd megingathatatlan hívének mondja magát, elég simán jutott el a neki nem tetszők munkatáborba zárásáig. Van ebben valami tagadhatatlan hasonlóság azzal, amikor a momentumosok akasztani akarnak. Végül a Kapitány csak ki tudta csiholni belőle az ámokfutás okát – persze további kiadós személyeskedéssel leöblítve. Íme:

1) Tisztességes ember nem ül le interjút adni a Pesti Srácoknak.
2) Tisztességes ember nem ekézi a Fidesz propaganda szövegével az ellenzék új arcait.
3) Tisztességes ember nem vetemedik arra, hogy arconveréssel fenyegetőzzön.
4) Tisztességes ember nem sző összeesküvés-elméleteket. Nem sároz be másokat koholt vádakkal.

De mondom: felesleges veled szemben észérveket felsorakoztatni. Soha nem voltál az ilyesmire fogékony, most sem leszel. Féreg voltál, féreg vagy most is. Élvezd azt a szűk 2 évet ami még hátravan a brüsszeli kiskirályságodból, mert utána azt a kevés befolyásod és súlyod is el fogod veszteni amivel még most rendelkezel. Szerencsére.

Erre Szanyi az interjúból származó további részekkel cáfolta Gulyás kifogásait, majd közölte:

Ebben a mostani történetben a bigott gyurcsányisták is nekem támadtak, hogy bántom az Istenüket (kinek mi a fontos jeligére), te pedig a magad kudarcaidat akarod megtorolni rajtam, mert sértem a menekülőpályáidat. Sorry, nem tudok mindenkinek a kedvére tenni.

PÉNZ ÉS SEGÍTSÉG NÉLKÜL NEM LEHET MOZGALMAT GRÜNDOLNI

Ki is fejtette, miért nem hisz a Momentumnak. Szavai szerint nehéz bevenni, hogy egy pár száz fős titkos mozgalom egy éve létezik konkrét cél felvázolása nélkül, ezért úgy gondolja, a Momentum ugyanolyan forgatókönyv szerint jött létre, mint korábban az Együtt, amelynek a hátterében szintén ott állt Haris Éva. Ugyanezt elmondta a bő tíz éve „az MSZP testén építkezve” összehozott, hamar befuccsolt és mára elfelejtett NEXT mozgalomról, amely a módszer „laboratóriuma” volt.

Mindazonáltal nem gondolom, hogy a momentumosok 99,99 %-a többet tudna a szervezet pénzügyi hátteréről, mint hogy ún. ‘apró adományokból’ jön egy kis lé.

Ezeket már Haris Éva sem hagyta szó nélkül. A Szanyi által elmondottak parodisztikus kifigurázásával próbálkozott, majd megerősítette, hogy az MSZP-ben is a fiatalokkal foglalkozott, és az ő előtérbe helyezésüket szorgalmazta. Elismerte azt is, hogy kapcsolatban van a Momentummal, de azt állítja, ezek a semmiből feltűnt fiatalok annyira profik, hogy ő, a sok-sok éven át fiatal politikusjelölteket pesztráló pszichiáter tanult tőlük. Végül feltette a gulyásmártoni lemezt, és személyeskedő hangnemben, kimerítően értekezett Szanyi Tibor politikai haláláról, lelki problémáiról, majd zárásul elővette a nőiáldozat-kártyát:

És Te a hős és bátor férfi keresel gyorsan egy nőt, akibe belerúghatsz, mert oda nem mersz visszamenni, ahol beletolták a nózidat a valóságba.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: