Külföldön is lejáratta magát a Kétfarkú Kutya Párt elnöke

Emlékezetes interjút adott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke, Kovács Gergő az Echo TV Napi aktuális című műsorában. A viccpárt alapítóját, Sas József szellemi örökösét Velkovics Vilmos riporter az átpolitizált olimpiáról szerette volna megkérdezni, ám ez kudarcba fulladt, amikor Kovács “humorosan” kitért a válaszadás alól, és az előre betanult szövegét próbálta elmondani, több-kevesebb sikerrel.

Történt nemrégen, hogy a felfrissült Echo TV egyik beszélgetős műsorába meghívták a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét, Kovács Gergőt, annak reményében, hogy értelmesen beszélgethetnek vele. Hiába, a remény hal meg utoljára, a fiatalember megpróbálta poénosra venni az egészet, kitérve az értékelhető válaszok megfogalmazásának súlyos terhe alól, ami valószínűleg amúgy sem sikerült volna. Kovács Gergő tulajdonképpen saját inkopetenciájáról és ötlettelenségéről adott bizonyítványt (meg arról, hogy a haladó humor nem áll meg a Sas-kabarénál), ám az interjú utórengései között feltűnt a jól ismert “ZS” kártya, amitől az egész hirtelen nemzetközi érdeklődést generált.

A jól begyakorolt, előre megírt, jópofáskodó válaszokat adó Kovács nyilván arra ment rá, hogy ne égjen le nagyon a komoly kérdések súlya alatt, és meg lehessen pörgetni az olyan kocsmában kitalált fordulatokat is, mint a “Soros György és Simicska Lajos eltitkolt közös gyermeke”, és el lehetett poénkodni a „Vesszen a triatlon” szlogent is, aminek a szóviccek kriminalizálásáról szóló törvényjavaslat indoklásában egyértelműen helye van. 

SZÉLSŐBALOSOK KEDVENCE LETT

Milyen meglepő, a francia szélsőbaloldali Hulala szerkesztőségében is látták műsort, és a francia humorérzék ezer éves hagyományaira való tekintettel (egybevág a némettel, csak női ruhában és rizsporos parókában adják elő) „A holokauszttal is humorizál, mint a Charlie Hebdo?” címmel leközölt cikkben foglalkoztak is vele. A beszélgetést persze rendkívül szellemesként aposztrofálták, éppen csak a “humorral bontják le a diktatúrát” toposz maradt ki. A tény, hogy már a külföldi lap is foglalkozott a “beszélgetéssel”, egyedül azért kellemetlen, mert még a végén azt gondolhatják rólunk, hogy Kovács Gergő Karinthy méltó örököse a közéleti humoreszkek műfajában. Az ügyben egyébként megkérdezték Mészáros Lőrincet is, aki szerint az Echo Tv tartalmáért a mindenkori szakmai vezető felel, ő hozza meg a műsorokkal kapcsolatos döntéseket, így került be a műsorba Kovács Gergely.

Címlapfotó: echotv.hu

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: