A hitványság diadala

Mit lehet tenni a hitványság forradalma ellen? Nehéz kérdés. Az ócska politikai kalandorok úgy intézték, hogy még véletlenül se lehessen ideális megoldás

Galsai Dániel – 2017.02.21.

„Soproni Tamás szerint árulás és gyávaság, amit Orbán és Tarlós máris megpendített, mármint, hogy visszakoznának az olimpiai pályázattól. »Mi azt szeretjük, ha vita van. A Fidesz a saját támogatóit árulja el azzal, ha visszavonulnak« – vélekedett.” Így idézi önnön interjúját az ATV portálja.

És ilyenkor az ember – bármennyi esztendőt töltött is el a közélet és a média különböző bugyraiban – nem akar hinni a szemének. Tesz-vesz, kicsit rendet rak a szobájában (amit amúgy nem szokott), egy pohár vörösbort tölt magának, a konyhában nekikezd valami pikáns olasz tésztát készíteni, levesz egy Rejtőt a polcról, az mindig meg szokta nyugtatni, de most azt is a sarokba vágja…

Aztán, tehetetlen dühében nem jut más eszébe, mint hogy képzeletben megfogalmazza, mit mondott volna ez a Soproni nevű ember, ha pici gyermekkorában kanyaró helyett véletlenül nem becsület ellen oltják be: „Te, Fidesz! Most már ne szórakozz velünk! Minket marhára nem érdekel, hogy lesz-e Budapesten olimpia – amúgy sem valószínű, hogy lesz, hiszen ott van Párizs és Los Angeles. De mi éppen most akarunk a baloldali roncspártok között megélni. És ehhez pénz kell, külföldről, belföldről, Sorostól, bárkitől. A pénzhez pedig médianyilvánosság, legalább még húszórányi ingyen reklám, az ATV-n, Hír Tv-n, Népszavában, 444-en. Úgyhogy ne szórakozz!”

 

Soproni Tamás nem hülye. A momentumosok nem hülyék. Asszimilánsok. Tökéletesen beilleszkedtek a honi baloldal értékvesztett és érdekorientált cinizmusába. Mint a netadónál – még a visszavonás sem lenne elég! Persze, nem ez a cél… Talán csak az a megdöbbentő, hogy ő(k) ezt már milyen kendőzetlenül, fesztelenül, önelégülten teszi(k)!

Soproni Tamás pontosan tudja, hogy a rombolást már jórészt elvégezték. A nemzeti konszenzust felrúgták, a kormány és a nemzeti érzületű milliók mellett még az MSZP-t, sőt a liberálisokat is sikerült meggyalázniuk! Ugyanis máris kereng az interneten az a 2009-es hivatalos levél, amelyet Demszky és a Fővárosi Közgyűlés összes frakciója is aláírt, az olimpia támogatásáról. Igen, az MSZP is… az SZDSZ is! Igen, a Fidesz és a KDNP is… amelyek akkor még ellenzékben voltak! És azóta, Kunhalmi is… és Botka is… és még jó egy hónappal ezelőtt is (a rémes, DK-s Gy. Németh Erzsébet és az LMP-s Csárdi Antal kivételével). Ez a szánalmas balliberális oldal gyűjtögette most az aláírásokat, kiröhögtetve magát a Momentum PR-akciójában, önmaga ellen! Ez a történet olyan abszurd, hogy Örkényért kiált!

Soproni pontosan tudja, hogy most már nagy valószínűséggel nem lesz olimpia. Aki kicsikét is jártas a sport világában, az tudja. Lévén, a NOB-ban a küldöttek szavaznak. És – ha eltekintünk az egyéb lobbizásoktól és korrupcióktól – a maldív-szigeteki vagy Sierra Leone-i NOB-tag nyilván nem akar elmélyülni a magyar valóságban. Annyit tudni fog, hogy „a magyaroknál valami baj van”. Aztán szavaz… Soproniék felgyújtották a szomszéd házát, és most elvi vitát akarnak vele a tűzoltás üdvözítő módszereiről. És esetleg népszavazást, néhány milliárdért. Valaki kérdezze már meg tőlük, hogy azért hány lélegeztető gépet lehet kapni a piacon?

Mit lehet tenni a hitványság forradalma ellen? Nehéz kérdés. Az ócska politikai kalandorok úgy intézték, hogy még véletlenül se lehessen ideális megoldás.

A főváros visszavonhatja a pályázatot, lélekpusztító, hogy ilyen Soproni-féle alakok tort ülhetnek – de legalább nem kell az adófizetők pénzéből állni az ő olimpiainak álcázott politikai kampányukat.
A kormány kérheti a józan többséget a népszavazás bojkottjára. Elvben nem az én ízlésem szerint való, de hát „ők” is ezt csinálták a kvótaügyben. A számítások szerint nagyjából 860 ezer szavazat kellene az érvényességhez, most egy hónap alatt jött össze 266 ezer… nagy valószínűséggel akkor lenne vagy 25 százalékos részvétel.

És végezetül, ahogy csúful mondani szokás, „bele lehet állni” a kampányba. A világháló már most tele van a rendezés melletti kiállásokkal, petícióval (Én már aláírtam!), és akkor – sok pénzért bár! – de simán lehet nyerni. Nem feltétlenül olimpiarendezést, az még távoli ügy.

De önbecsülést, azt, hogy egy maroknyi, cinikus politikai marketinges nem veheti el az álmainkat! És ez ér annyit, mint egy aranyérem maratoni futásban…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: