A MOMENTUM A BALLIBERÁLIS OLDAL UTOLSÓ BÁSTYÁJÁT ROMBOLJA

MANDINER
„A Momentum a balliberális oldal ellen dolgozik” címmel közölt egy exkluzív interjút a Mandiner, Gulyás Gergellyel a Fidesz alelnökével.

A Fidesz-alelnöke úgy látja, a Momentum a balliberális oldal ellen dolgozik: éppen a fővárosban, ahol még szinte az országban egyedül elég erősek ahhoz, hogy komoly kárt lehessen tenni bennük.

„Ha ez így folytatódik, akkor az, hogy a fiúk is megjelentek az apákkal szemben, nekünk jövőre valóban még néhány budapesti többletmandátumot is hozhat” – mondta el az Országgyűlés alelnöki tisztét is betöltő politikus a Mandinernek adott interjújában.

 

Forrás: Havran Zoltán

Fotó: Havran Zoltán

A mi álláspontunk szerint az olimpia nem pártpolitikai, hanem nemzeti ügy.

Az adott neki valódi esélyt és értelmet, hogy széleskörű, a kormánypártokon túlmutató támogatottsága van. A legkisebb városként és országként hogyan versenyezzünk Los Angelessel és az Egyesült Államokkal, illetve Párizzsal és Franciaországgal, ha nincs politikai egység a pályázat mögött? – mondta el Gulyás Gergely a Mandiner kérdésére válaszolva.

Majd hozzátette: Azért pályáztunk, mert a kérdést eddig politikai konszenzus övezte. Amikor a fővárosi közgyűlésnek és a parlamentnek döntenie kellett a kérdésben, az ellenzék részéről sem vetődött fel ilyen igény. A fővárosban az LMP-s Csárdi Antal kivételével mindenki támogatta az olimpiarendezést, a parlamentben is 80 százalék fölötti volt az olimpiai törvény támogatottsága.

A népszavazási kezdeményezéssel éppen az a baj, hogy megszüntette a kérdésben eddig meglévő politikai egységet. A kezdeményezés – elkésettsége folytán – nem demokratikus döntési helyzetet teremt, hanem azzal, hogy az ellenzéki pártok a pillanat rémületében szembeköpték saját korábbi olimpiát támogató álláspontjukat, fél évvel a játékokról szóló döntés előtt megszűnt az a politikai konszenzus, amely a sikeres pályázat feltétele – olvasható az interjúban.

A Momentum kezdeményezése Gulyás Gergely szerint kizárólag Párizs és Los Angeles érdekeit szolgálja, illetve kétségkívül alkalmas arra, hogy ismét bebizonyítsa, hogy

a baloldali pártoknak bármilyen kérdésben csak addig van elvi álláspontjuk, amíg az számukra semmilyen politikai kockázatot nem jelent.

Arra kérdésre, hogy hazaárulók, akik aláírták a népszavazási kezdeményezést, a Fidesz alelnöke azt a választ adta, hogy természetesen nem, de az ország és a főváros szempontjából egyaránt helytelennek és károsnak tartom az aláírásgyűjtést. Az pedig a szervezők felelőssége, amit az aláírásgyűjtés sikere érdekében műveltek…

Stumpf András kérdésére ki is fejtette mire gondolt.

Az új generáció liberális szabadcsapatai első politikai célkitűzése a rombolásról szól,

arról, hogy miként lehet Budapesttől és a nemzet egészétől elvenni azt az évtizedekre egyszeri esélyt, amelyet az olimpia rendezési jogának elnyerése jelent. Egy olimpiát ráfizetéssel, illetve gazdaságosan, mégis rendkívül fejlesztéseket megvalósítva is meg lehet rendezni. Athén előbbire, Barcelona utóbbira jó példa, hogy csak a Budapest nagyságú városokat említsük. Akinek ez sikerül, az a város évtizedekre az egész világ elismerését kivívja, regionális központ és turisztikai célpont lesz – fogalmazott Gulyás Gergely.

Ezt az esélyt a legprimitívebb lélegeztetőgépes kampányt idézve kockára tenni súlyos politikai bűn. Az már csak hab a tortán, hogy a Momentum szervezői maguk között olyat is megtűrnek, aki a gyűlöletbeszéd kategóriájába sorolható megnyilvánulásokat enged meg magának a vidékieket illetően – olvasható a Mandiner interjújában.

Gulyás Gergely kitért a Momentum pártpolitikai ambícióira is.

A pártpolitikai logika alapján

a Momentum a balliberális oldal ellen dolgozik, ráadásul éppen a fővárosban,

ahol még szinte az országban egyedül elég erősek ahhoz, hogy komoly kárt lehessen tenni bennük. Ha ez így folytatódik, akkor az, hogy a fiúk is megjelentek az apákkal szemben, nekünk jövőre valóban még néhány budapesti többletmandátumot is hozhat. Csak az olimpiarendezés ügyét tehetik tönkre sikerrel és mi – szemben a balliberális oldallal – nem Budapest kudarca árán szeretnénk sikeresek lenni.

Az interjúban több téma is előkerült:

  • Kvótanépszavazás
  • Egészségügy
  • 2006-os rendőrterror
  • Költségvetés
  • Belpolitikai kérdések

A teljes interjút a Mandiner oldalán olvashatják el.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: