Ballasztrokonság

Hiába telnek az évek, a balos szappanopera nem akar véget érni, de hát ez így is van jól

Baranya Róbert – 2017.02.15.

Ott fejeztük be legutóbb (2015. 11. 06), hogy a korábban a Hungarito Provinciát irányító Ballasztok széthúznak, a hét évvel ezelőtti súlyos vereség után sem találják magukat. A családon belüli legbefolyásosabb csoport (Sociatentos) élén változás történt, Tobias Armando Presidenterio eltűnt a süllyesztőben, helyét átvette Molinero de Nuevobuda.

Ez azonban semmi ahhoz képest, hogy megérkeztek a távolabbi rokonok, akik elkezdtek tolongani a nem létező húsosfazék körül. Mindez láthatóan megint csak nem szolgálja az egységet, sőt. Már másfél éve is ott tartottak, hogy valamilyen előválasztással kellene eldönteni, kit indítsanak a 2018-as tartományi választásokon, de ezt leginkább az újabb rokonok szorgalmazzák, akik egy-egy helyet csípnének el a helyi törvényhozásban. A Sociatentos és a hét évvel ezelőtti vereséget szállító José Fernando Fletóso (a Hazudós) által vezetett Elcúrtucos-frakció viszont inkább kihagyná a többieket, így is örülhetnek, ha csurran-cseppen majd nekik valami.

Nemrég az eddig az egyik kisvárost igazgató családtag, Ladislao Botcanero lökte tovább a történet szekerét azzal, hogy jelezte: elvállalná a vezetést. Bár korábban azt mondta, nem akar együttműködni a Hazudóssal, jelenleg nehéz elképzelni, hogy őt kihagyják a buliból. A múlt heti családi összejövetelen Fletóso éppen egy ellene szőtt összeesküvésről rántotta le a leplet, azzal vádolva a többieket, hogy a háta mögött szervezkednek. (A Hazudós egyébként imádja az ilyen helyzeteket, amelyekben eljátszhatja a drámai figurát. Máskor hősként mutatja magát: biztos emlékeznek még arra a korábbi epizódra, amikor bájos szóvivője elájult, de ő ott termett, karjaiba vette és megmentette. Ezt a jelenetet egyébként többször el kellett próbálni, mert a bájos szóvivő rendre azelőtt esett össze, hogy Fletóso elkezdte volna sorolni a tartományi sikereket.)

Na de térjünk vissza a jelenbe! Mi-után a Hazudós kifakadt a családi ebédnél, a hacienda hátsó lugasában vonult és sokáig dohogott magában: – „Ezek nem értik! Még mindig nem értik, hogy én vagyok a kiválasztott! Nekem kell vezetnem a családot, a tartományt, az egész világot és az univerzumot is. Egyszerűen nincs nálam alkalmasabb ember! Csak én értem a bérből és fizetésből élők gondjait, csak én tudom, mit jelent hatvanezer forintból megélni. Most csináltam meg egy újabb bombaüzletet, ami egymillió pesót hozott a konyhára. Hát mit bizonyítsak még?”

A család többi tagja értetlenül fogadta a vádaskodást, igaz, hogy már elegük van a Hazudósból, és bár a legutóbbi marhavásáron valóban beszélgettek egy sör mellett a jövőről, azt állítják, hogy összeesküvést nem szőttek. Ezzel együtt megint elszabadult a pokol, megint egymást árulózza és pocskondiázza az egész rokonság. Az már csak hab a tortán, hogy újra lebuktak: kiderült, hogy az egyik helyi metróépítésnél elcsaltak egy rakás pénzt. A hatóság még a jelenleg is egy útelágazódásnál várakozó Pietro Mediessót (az Ügynök) is belekeverte az ügybe egy csomó akkori politikustársa mellett. Most megint kezdhetnek magyarázkodni. Egyre feszültebben telnek így a családi vacsorák, és a gauchosteak sem lett puhább…

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: