ÖTSZÁZALÉKNYIAN VÁLASZOLTAK A JOBBIKNAK A KÉRDŐÍVEKRE

Megközelítőleg kétszázezren küldték vissza a Jobbik valódi nemzeti konzultációnak nevezett kérdőívét – írta csütörtökön az MTI. Az eredményeket ismertetve Volner János frakcióvezető kijelentette: az emberek szerint Magyarország borzalmas állapotban van, és a korrupció elterjedéséről, az egészségügy és az oktatás helyzetéről is lesújtó véleménnyel vannak. Volner János szerint ötször annyian ítélik korruptabbnak az Orbán-kormányt a megelőző szocialista kabineteknél, mint fordítva, és a válaszadók 98 százaléka egyetért egy korrupcióellenes ügyészség felállításával. A választ visszaküldők jelentős többsége támogatja a bentlakásos iskolákat, olyan intézmények létrehozását, ahová a beilleszkedni képtelen gyermekeket emelnék ki a családjukból.

A lakosságnak csak a töredéke nyilvánított véleményt

A Fidesz parlamenti frakciója szerint a Jobbiknak válaszolnia kell arra, kinek és milyen célra gyűjtött adatokat valódi nemzeti konzultációnak nevezett kérdőívével. Azt írták: a Jobbik már korábban lebukott a zavaros és aggályos adatgyűjtésével, egy ózdi turkálóból csináltak adatgyűjtő központot, és az adatokat „egy ismeretlen egyesülethez szervezték ki”.

Mint lapunk rendszeresen hírt adott róla: hosszú és csúszásokkal teli időszak zárult le a Jobbik kérdőívei körül. A párt tavaly év elején hirdette meg az akciót, és eredetileg augusztus végére ígérték a kérdőívek kiküldését. Végül 2016. október 10-én adták azokat postára, négymillió kérdőívet küldtek ki, majd indítottak egy honlapot is, ahol online lehetett válaszolni a párt 14 kérdésére. Vagyis a kiküldött íveknek csupán az öt százalékát kapta vissza a párt.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: