A Békemenetek csendes méltósága

„Civilekként a nemzeti elkötelezettségű politikát támogatjuk a jövőben is”

Lázin Miklós András – 2017.02.13. 01:14

Öt éve indult el a Békemenet, amelyben a civilek megmutatták, hogy erősen és egységesen képesek fellépni a Brüsszelből érkező nemtelen nyomás ellen – hangoztatta lapunknak Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója és szóvivője.

Csizmadia László 20170213

Csizmadia László (Fotó: Hegedüs Róbert)

– Várható újabb Békemenet?

– A Békemenet a valódi nemzeti összefogás nehéztüzérsége, amelyet nem lehet mindennap előhúzni. Jelenleg szárazon tartjuk a puskaport, de ha szükséges, bevetjük magunkat.

– Anno nagy meglepetést okoztak…

– Ez is volt a szándékunk. Négy Békemenet félmillió, majd három-négyszázezer résztvevővel eléggé ütős érv tud lenni azokkal szemben, akik hazugságokkal vádolnak bennünket, akik el akarják venni nemzeti identitásunkat, a saját életünk felőli döntési jogunkat. A nemzet kiállt a kormány mellett, s nem holmi soványka pár ezer fős demonstráción, hanem több százezres erővel.

– Sokan vádolják önöket, hogy rendszeresen buszokkal hozták az embereket.

– Legutóbb jött talán ötszáz busz, ez mondjuk húszezer ember, miközben a legellenségesebb becslés is alsó hangon háromszázezer főről szólt. Nincs tíz százaléka, azaz elenyésző a nagy egészhez képest. Továbbá ha rosszul mennek a dolgok, ugyan ki jönne a kormány mellett önként tüntetni? Lasszóval sem lehetne e célra polgárokat fogni. A Békemenetek minden esetben csendes méltósággal vonultak végig a városon, míg síppal-dobbal, összetört szobrok végtagjaival az úgynevezett demokratikus ellenzék szokása megjelenni az utcákon.

– Nem akarnak párttá alakulni?

– Nem. Mi civilek vagyunk, de nemzeti elkötelezettséggel. Ami annyit tesz, hogy civilekként a nemzeti elkötelezettségű politikát kívánjuk most és a jövőben is támogatni.

– Megemlékeznek az évfordulóról?

– Természetesen. Öt éve indult útjára a Békemenet, amelyben a civilek megmutatták, hogy határozottan, erősen és egységesen képesek fellépni a Brüsszelből – vagy a hazai kiszolgálóiktól – érkező nemtelen nyomás ellen. A Civil Akadémia részeként eddig tizenhárom előadást tartottunk a Szent Margit Gimnáziumban, s most is oda megyünk ünnepelni. Az érdeklődés óriási, így sajnos négyszáz helynél le kellett zárnunk a jelentkezést. A Békemenet alapítói, azaz Széles Gábor, Bencsik András, Bayer Zsolt, Stefka István, Fricz Tamás és jómagam természetesen ott leszünk ma este.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: