Demszky felajánlotta a segítségét

Félrefordításra és egyéb hibákra, tévedésekre gyanakszik a volt főpolgármester

Bán Károly – 2017.02.13.

screenshot_2

Gyalázatos eljárásnak, egyoldalúnak, megalapozatlannak nevezte az OLAF jelentését hétfőn este Demszky Gábor egykori főpolgármester a Budai Liberális Klubban a négyes metró beruházás kapcsán tartott beszámolójában.

 

demszky-liberálisklub576x356

Demszky Gábor volt főpolgármester (b) beszél a Budai Liberális Klub Alapítvány rendezvényén, amelyet az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a budapesti 4-es metró beruházásáról szóló jelentéséről tartottak Budapesten. Mellette Magyar György ügyvéd – MTI Fotó: Kovács Tamás

Azt állította, hogy a jelentés az Állami Számvevőszék 2010-es vizsgálódására épült, és „Orbán Viktor szája íze” szerint készült. A BRFK az ÁSZ jelentése alapján kezdett nyomozni az ügyben, ám 2012 júliusában bűncselekmény hiányában szüntette meg a büntetőeljárást – hangsúlyozta Demszky. Azt elismerte viszont, hogy Brüsszel szerint történtek szabálytalanságok. Kijelentette: az, hogy az OLAF-jelentésben felsorolt tizenegy közbeszerzéssel összefüggésben 56 milliárd forintot vissza kellene fizetnie a magyar államnak, képtelenség, mert ezek a közbeszerzések a hatályos magyar jogszabályoknak megfeleltek.

Demszky közölte, harmincoldalas véleményt fűzött a jelentéshez, és erről tájékoztatta az Európai Bizottság mellett működő testületet is. Úgy vélekedett, „zugfordítás” történt, és felajánlotta, hogy segítséget nyújt a magyar kormánynak abban, hogy Brüsszel ne követelhesse vissza a pénzt. Magyar György, Demszky jogi képviselője úgy fogalmazott, az OLAF-jelentés kapcsán a volt főpolgármestert sem büntetőjogi, sem politikai, sem erkölcsi felelősség nem terheli.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: