BUDAPEST – A világ legjobb nagyprojektjei közé választották a Liget Projektet

2017. február 9. 12:28

A világ négy legjobb nagyprojektje közé került a Városliget fejlesztése a legjelentősebb nemzetközi ingatlanszakmai kiállításon Cannes-ban.

Az ingatlanszakma területén MIPIM Awardson a legígéretesebb és leginnovatívabb ingatlanprojekteket díjazzák több kategóriában. Az eseményre összesen 214 nevezés érkezett 46 országból.

A 11 kategóriából a zsűri a legjobb 4-4 projektet emeli ki, majd ezek közül választja ki az adott kategória díjazottját. A Liget Budapest Projekt a legátfogóbb fejlesztéseket tartalmazó Best Futura Mega Project kategóriában került be a legjobb négy közé, egyedüli, legjobb európai uniós projektként, így a zsűri nagydíjának megnyerésére is esélyes.

A zsűri döntése azt is mutatja, hogy ma nincs a Városliget megújításához hasonló léptékű és minőségű kulturális tartalmú városfejlesztési projekt Európában. Magyarországon utoljára a millennium idejében valósítottak meg ilyen volumenű és kvalitású fejlesztéseket.”

– áll a Városliget Zrt. közleményében.

Magyarország képviseletében Budapest rendszeres résztvevője a kiállításnak, eddig csak 1999-ben díjaztak hazai projektet: a legjobb irodaház-felújítás kategóriában a Dózsa György úti ING/NN Irodaház részesült elismerésben.

A zsűri döntésében komoly szerepet játszott, hogy a Városliget átfogó megújítása a több mint 200 éves park hagyományainak tiszteletben tartásával fog megvalósulni: egyszerre újulnak meg a már itt lévő évszázados intézmények, új múzeumok épülnek olyan sztárépítész-irodák közreműködésével, mint a SANAA és a Sou Fujimoto Architect, de mindezekkel párhuzamosan rehabilitálják a park természeti értékeit, jelentősen növelik zöldfelületeit és környezettudatos megoldásokkal zéró emissziós övezetté alakítják a teljes területet.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: