AZ ÖNJELÖLT BALOLDALI BELERÚGOTT A FEKETERUHÁS NŐVÉRBE

Elindul a józsefvárosi időközi választáson az Orbán Viktor hungarocell szobrának fejét rugdosó Pityinger László. A Dopeman néven ismert rapper mögé az MSZP és a DK is beállhat.

„Lopni, megyünk lopni, a Pityinger, meg a Váradi” – énekli egyik dalában Dopeman (képünkön jobbra), aki most videoüzenetben jelentette be: elindul a VIII. kerületi 6-os számú választókörzetben az április 23-i időközi önkormányzati képviselő-választáson. Ezt azért írták ki, mert a Fidesz–KDNP eddigi helyi képviselője lemondott mandátumáról.

Mivel a kampányra nincs pénze, se infrastruktúrája, a rapper felajánlotta a kerületben működő összes politikai szereplőnek, hogy támogassa az indulását. „VIII. kerületi vagyok, itt nőttem ki a betonból a Szigony utcai lakótelepen. Itt kaptam azt a tudást, amivel meg tudtam magam valósítani a zenémen keresztül, ezt részben a VIII. kerületnek köszönhetem. Hol máshol kellene elkezdenem a politikát? Az összes probléma, ami az országban van, itt koncentráltan megjelenik” – fogalmaz a videójában Dopeman, aki mögé a sajtóhírek szerint a szocialisták és Gyurcsány Ferencék is beállhatnak.

 

Egy Orbán Viktort ábrázoló szobor fejével pózol a zenész

Egy Orbán Viktort ábrázoló szobor fejével pózol a zenész

Érdekes ez annak tükrében, hogy a rapper korábban arról is énekelt, hogy „b…szd meg az MSZP-t és a Gyurcsányt”.

– Az MSZP helyi szervezete úgy döntött, hogy a körzetben nem indít saját jelöltet. Arról, hogy későbbiekben Pityinger urat támogatjuk-e, azt tudom mondani, hogy találgatni nem szeretnék, a jövőbe pedig nem látok – mondta megkeresésünkre Nyakó István, a párt sajtófőnöke. Az MSZP VIII. kerületi képviselője, Komássy Ákos az Origónak ugyanakkor egyértelművé tette: van arra mód, hogy Dopeman az MSZP támogatásával induljon neki a kampánynak.

A Magyar Idők szerette volna megtudni a DK álláspontját, de Gréczy Zsolt szóvivőt nem értük el, Simon György, a párt helyi képviselője pedig nem válaszolt írásban feltett kérdéseinkre. Pityinger úgy nyilatkozott, róla mindenki tudja, hogy baloldali gondolkodású, de ezzel együtt is nyitott bármelyik politikai oldal támogatására.

Emlékezetes: óriási felháborodást váltott ki, amikor évekkel ezelőtt egy kormányellenes tüntetésen hungarocellből felállítottak, majd ledöntöttek egy Orbán Viktort ábrázoló szobrot, aminek levágott fejét Dopeman rugdosni kezdte. A rapper ellen garázdaság miatt indult eljárás, ám a törvényszék tavaly novemberben bűncselekmény hiányában jogerősen felmentette.

Pityingernek most éppen a fekete ruhás nővérként ismertté vált Sándor Máriába sikerült belerúgnia, aki a közelmúltban öngyilkosságot kísérelt meg. Dopeman üzent a nővérnek Facebook-oldalán, amiben először leszögezi, együtt érez Sándor Máriával, de szerinte „túldimenzionálta azt a pár tüntetéses nagyszínpadot”. Mint írta „Aki itt akar állóvizet fölkavarni, jobb ha egyszerre okos, erős és laza, mert ezek a mosolyok, ígéretek és kézfogások nem jelentenek semmit”. Dopeman nem túl együtt érzően azzal fejezte be mondandóját, hogy „Föl a fejjel, irány egy jó plasztikai sebészet, vagy némi nyelvtanulás után egy nyugati klinika álomfizetésért. Ebbe nem érdemes belehalni.”

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: