Orbán ellenzéke

Öt pontban vázolta Orbán Viktor évértékelőjében, hogy milyen kihívások állnak idén Magyarország előtt. Az ellenzék szokásos szakszerű és építő jellegű hazafias formáját hozta. Mellébeszélt, fütyült és okádott.

A magyarországi ellenzék nagyjai nem sokat foglalkoztak a kormányfő pénteki évértékelőjével. Minek? Itt a hétvége, be kell tárazni sörből, töményből és fűből, az asszony is nyaggat, a szerető is sír – mindezt kéretik természetesen genderspecifikus értelemben alkalmazni, férfiúi és női nem relatív manapság a píszí világban -, ott a lazac a pácban, meg egyébként is, megírtak, megmondtak mindent előre. Ők úgy is jobban tudják, mit akar Orbán, és különben is, Ők mindig mindent jobban tudnak. Titkárnő majd átdobja a médiának, esetleg valamelyik samesz lenyilatkozza.

A nyilatkozatokat hallhatták, olvashatták, de nézzük, mit gondolhattak a „vezérek” a valóságban. Juhász Péter Együtt-elnök nem szerepel az összeállításban, Juhász Péter tegnap is csak fütyült. Ő és a sípja mára elválaszthatatlanok lettek. Ők fütyülnek mindenre, ami nem Juhász Péter vagy a sípja…

Tehát nézzük!

Orbán Viktor első pontja: Brüsszel be akar avatkozni a magyar belügyekbe, meg akarja állítani a rezsicsökkentést.

Molnár Gyula, MSZP: Hmm…
Vona Gábor, Jobbik: Mi jobban tudjuk, ki avatkozhat be a magyar belügyekbe. A rezsicsökkentés jó, de mi még jobbak vagyunk. És szeretem a kiskutyákat!
Gyurcsány Ferenc, DK: Én, és csak én megmondom, Orbán hazudik! Én hazudtam, tudom, hogy hogy kell hazudni! Én ízig-vérig becsületes vagyok, Orbán hazudik!
Hadházy Ákos, LMP: Le a korrupcióval! Brüsszel jót akar, Paksot robbantsuk fel! A villanyszámlát európai és zöld szemszögből kell nézni, minden sapkára egy napelemet!
Armande, független értelmiségi: A rezsicsökkentés populista és demagóg követelés. Szakértői vízió kell a jövőről, mi meg még mindig kisstílű sárga csekkekben gondolkozunk, miközben a művelt világ már a melegházasságoknál tart.

Orbán Viktor második pontja: A migráns-inváziónak nincs vége, megfontolandó, hogy őrizetbe vegyük-e őket, amíg jogerős döntés nem születik róluk.

Molnár Gyula, MSZP: Ühüm…
Vona Gábor, Jobbik: Mi már akkor megmondtuk, hogy ki a menekült, amikor még nem volt menekült. Mi most is jobbat mondunk majd, de addig is leszögezem: én szeretem a kiskutyák mellett az édes kis pónikat is.
Gyurcsány Ferenc, DK: Én, és csak én már ültem egy asztalnál menekültekkel. Én már arab futballistákat is neveztem terroristáknak. Én ízig-vérig becsületes vagyok, Orbán diktátor!
Hadházy Ákos, LMP: A migráns kérdés összetett, össze kell fognunk, meg kell hallgatnunk egymást. Meg kell vizsgálni, hogy a migráns kérdés miképpen hat a Dél-tengeri delfincsikók spirituális kiteljesedésére, ez az igazi magyar ügy.
Armande, független értelmiségi: Szeretni kell a migránsokat! Főleg az édi-bédi kicsi tejeskávé színű lurkókat. Fogadjon be mindenki kettőt-hármat és félre az előítéletekkel. Simogassuk, dédelgessük őket!

Orbán Viktor harmadik pontja: A civilnek nevezett nemzetközi szervezetek aktivitása erősödik, befolyásolni akarják a magyar politikát. Tiszta vizet kell önteni a pohárba.

Molnár Gyula, MSZP: Itt nincs helye se hümmnek, se ühümnek, a Magyar Szocialista Párt kiáll a kisemberek, a bérből és fizetésből élők mellett. Megvédjük Soros György alapítványait!
Vona Gábor, Jobbik: A Fidesz álnok! A Jobbik nem antiszemita, nem fasiszta és nagyon néppárt! És tudjuk, hogy Soros György szereti a kiskutyákat!
Gyurcsány Ferenc, DK: Én, és csak én tudom ki az a Soros György! Nélküle nem lenne olyan az ország, amilyen most. Én ízig-vérig becsületes vagyok, Orbán nem akarja Soros kezét fogni, én nagyon megfogom Soros kezét!
Hadházy Ákos, LMP: Meg kell védeni a civil társadalmat! Mindenki civil, aki utálja Orbánt! Soros György nagyon civil!
Armande, független értelmiségi: Soros csekkje a múlt hónapban is késett…

Orbán Viktor negyedik és ötödik pontja: Brüsszel támadás alá veszi a munkahelyteremtő támogatásokat, befolyásolni akarja a magyar gazdasági döntéseket is, mi nemzeti hatáskörben akarjuk tartani az adópolitikát.

Molnár Gyula, MSZP: Hát, ugye… tulajdonképpen hümm. De nem is, ez inkább egy kemény, határozott, elkötelezett baloldali ühüm! De nagyon!
Vona Gábor, Jobbik: A Fidesz csinál valamit, de a Jobbik jobban csinálná. Jobban és kész! Szereti Orbán Viktor a kiskutyákat? Erről bezzeg hallgat a kormány!
Gyurcsány Ferenc, DK: Én, és csak én tudom, hogy mit kell tenni a gazdaságban! Én tudok privatizálni és adóztatni! Én tudom, hogy mit akar az IMF és a Világbank! Orbán Viktor magyarkodik, én őszintén megmondom: ízig-vérig az övéké vagyok!
Hadházy Ákos, LMP: Mindez csak mellébeszélés! A korrupció teszi tönkre az országot, a gyurcsányi és az orbáni! Szavazzanak ránk, mi megmutatjuk, mi az igazi korrupció!
Armande, független értelmiségi: Adómentességet a független értelmiségieknek és a romkocsmáknak! A Belváros, Lipótváros és Újbuda kávéházas része váljon ki Magyarországból, de maradjon az EU és a NATO tagja! És nem akarunk olimpiát sem, a városi bicikli sport, a többi orbánizmus! És egyébként is, mi europerek vagyunk, tehát dögölj meg Viktor!

Hát nagyjából ennyit tud ma Magyarország látvány-ellenzéke. A rajongásig imádják önmagukat, egymást pedig még Orbánnál is jobban gyűlölik. S ott van még az a fránya ország is. A népével… Velünk.

További kellemes hétvégét!
Fotó: zoldvilag.hu

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: