Trump porrá zúzta a baloldali bírákat, miközben szóról-szóra felolvasta az 1952-es bevándorlási törvényt

post-feature-image

A nyitott határok aktivistái gyakorlatilag átírták a törvényt.

Trump elnök egy bűnüldözési konferencián Washington D.C.-ben kifejezte azzal kapcsolatos megdöbbenését, hogy baloldali bírák akadályozzák a határok biztonságát meghatározó politika tekintetében hozott végrehajtási rendeletét.

https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2017/01/27/executive-order-protecting-nation-foreign-terrorist-entry-united-states

Trump az 1952-es Bevándorlási és Állampolgársági Törvényből olvasott fel, amely egyértelműen biztosítja az elnök számára a hatáskört, hogy ellenőrizze az állampolgársággal nem rendelkezők belépését az Egyesült Államokba gyakorlatilag bármilyen alapon, de kifejezetten kötelessége, hogy megvédje a polgárokat a potenciálisan veszélyes külföldi csoportoktól.

http
Most egy olyan területen vagyunk, amelyet… ők másképp értelmezik ezeket a dolgokat, mint talán az emberek 100 százaléka ebben a teremben,” – kezdte Trump, utalva azokra a bírákra, akik akadályozzák a rendeleteit. “Ez a nemzetünk, a polgáraink védelmében született, hogy azok az emberek, akik érkeznek, ne okozhassanak nekünk kárt, és ez az, amiért ez történt.

Ezt nem is írhatták volna le pontosabban… Egy rossz középiskolai diák is képes ezt megérteni,” – folytatta.

Majd elkezdte felolvasni a “Meg Nem Engedhető Külföldi Állampolgárok“-ról szóló törvényt:

(f) A belépés felfüggesztése vagy korlátozások bevezetése az elnök részéről

“Amennyiben az elnök megállapítja, hogy bármely külföldi állampolgár vagy idegen belépése az Egyesült Államokba káros lenne az Egyesült Államok érdekeire, ezt kihirdetheti, és annyi időre, amennyire szükségesnek tartja felfüggesztheti valamennyi külföldi állampolgár, vagy idegen, mint bevándorló vagy nem bevándorló belépését, vagy a külföldi állampolgárok belépésének bármilyen korlátozását előírhatja, amit megfelelőnek ítél.”

https://www.gpo.gov/fdsys/pkg/USCODE-2011-title8/html/USCODE-2011-title8-chap12-subchapII-partII-sec1182.htm

Elképedve néztem tegnap este, és olyan dolgokat hallottam, amit nem tudtam elhinni, mely dolgoknak valójában semmi köze ahhoz, amit itt felolvastam,” – mondta az elnök, feltehetően az ügyvédek és bírák tekervényes érvelésére utalva a tanácskozáson.

Soha nem akarok elfogultnak nevezni egy bíróságot… de a bíróságok úgy tűnik, hogy eléggé átpolitizáltak,” – folytatta. “Annyira nagyszerű lenne az igazságszolgáltatási rendszerünkre nézve, ha képesek lennének elolvasni egy nyilatkozatot és azt tenni, ami helyes – és aminek köze van hazánk biztonságához, ami olyan fontos.

Most veszélyben vagyunk amiatt, ami történt.

If the U.S. does not win this case as it so obviously should, we can never have the security and safety to which we are entitled. Politics!

Trump elnök tovább ment világossá téve, hogy miért került a végrehajtási rendelet ilyen hirtelen bevezetésre mondván, hogy ő egy hónapos vagy egy hetes bejelentési határidőt javasolt, melyet a tanácsadói elleneztek.

Világossá tették magyarázatukat: “Nem adhat figyelmeztetést. Ha figyelmeztetést ad, akkor igazán nehéz helyzetben leszünk egy hónap vagy egy hét múlva, mert az emberek özönleni fognak befelé a korlátozások előtt,” amelyre a bűnüldözési és biztonsági szakemberek tapsolni kezdtek.

Az előző estére visszautalva azt mondta: “Azt akarom mondani, hogy hallottam egy csomó dolgot tegnap este a televízióban, ami szégyenletes volt.

Thank you to our great Police Chiefs & Sheriffs for your leadership & service. You have a true friend in the @WhiteHouse. We support you!

A Business Daily egy friss kutatása azt mutatja, hogy az amerikaiak többsége (51%) támogatja Trump végrehajtási rendeletét.

http://www.investors.com/politics/51-back-trumps-temporary-ban-on-refugees-ibdtipp-poll/

Továbbá egy kontinens-szerte közel 10 ezer európai körében végzett közvélemény-kutatásból kiderült, hogy több mint 55 százalékuk a muszlim dominanciájú országokból érkező bevándorlás teljes leállítását szeretné.

https://www.chathamhouse.org/expert/comment/what-do-Europeans-think-about-Muslim-immigration

Infowars

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: