TAKTIKÁZÓ BALOLDALI VEZETŐK

LENGYEL LÁSZLÓ SZERINT A DK ELNÖKE EGY JÚDÁS, AKI RÁADÁSUL PARANOIÁS
A kiszorítására tett kísérlet ellenére Gyurcsány Ferenc úgy látja, végül lesz megállapodás a baloldali ellenzéki pártok között. A Demokratikus Koalíció elnöke azt a kérdést nyitva hagyta, hogy közös lista is lesz-e. A Botka László miniszterelnök-jelöltségét teljes erővel támogató Lengyel László szerint azonban a DK elnökében nem lehet megbízni.

Hadházy Ákos az elnökség tudta nélkül vett részt a Lengyel László politológus által szervezett ellenzéki egyeztetésen. Az ügyet az LMP elnöksége ma kezdődő, többnapos fórumán vitatja meg – mondta Schmuck Erzsébet. A párt volt frakcióvezetője, elnökségi tagja emlékeztetett arra, hogy kongresszusuk januárban második alkalommal is megerősítette: az LMP önállóan indul a 2018-as választáson, és mind a 106 egyéni körzetben saját jelöltet állít.

Forrás: MTI

Politikai ellenfelei várják, hogy milyen lapokat húz elő Botka László

Ismert: az LMP társelnöke a Magyar Időknek elismerte, hogy részt vett a „királycsináló” Lengyel László-féle találkozón, ahol Gyurcsány Ferenc szerint ellene és a DK ellen szervezkedett az MSZP, az Együtt, a Párbeszéd, illetve Botka László. Állította, csupán azért ment el a találkozóra, hogy újra világossá tegye pártja álláspontját a kormányváltás utáni új irányra vonatkozó garancia szükségességéről. Schiffer Andrásnak sem tetszik Hadházy eljárása.

– Sajnálatosnak tartom, hogy az LMP vezető politikusa, a párt képviselője nem tartja magát a párt kollektíve meghozott döntéseihez – jelentette ki az Origónak az LMP egykori társelnöke. Schiffer közösségi oldalán ugyanakkor kitért arra is: „Azért amikor kiderül, hogy ugyan már nem 1991-et írunk, de még mindig Lengyel László a királycsináló, az ember először Gyurcsány Ferencet és Gréczy Zsoltot sajnálja meg, majd az egész országot”.

 

Mindeközben Gyurcsány Ferenc a Hír TV-ben arról beszélt, hogy a történtek ellenére szerinte újra lesz összefogás és megállapodás is a baloldalon. „Én magam azt is gondolom, hogy lesz megállapodás a végén, az egyéni körzetekben meg fogunk állapodni. Hogy lesz-e közös lista vagy nem? Meglátjuk. Azt is gondolom, látva egy sor választás eredményét vidéken és a nagyobb városokban, hogy a Fidesznek ma nincsen 35 százaléknál többje az országban. Ez egy nagyon szoros választás tud lenni, ha mi tesszük a dolgunkat” – mondta a DK elnöke.

Az MSZP-ben is próbálják értelmezni, mi lehetett Gyurcsány Ferenc célja azzal, hogy hét végi évértékelő beszédében robbantotta a DK elleni összeesküvés-bombát. Elnökségi forrásaink szerint a pártban megütközést keltett, amikor kiderült, hogy Lengyel László bábáskodása mellett háttértárgyalások folytak a baloldal szereplői között. Gyurcsány reakcióját viszont egyértelműen túlzásnak tartják, ami ürügy lehet a sértett fél szerepének eljátszására.

Forrásaink szerint az ügy Botka László esélyeinek sem tesz jót, főleg annak fényében, hogy a szegedi polgármester immár két hónappal ezelőtti bejelentkezése óta semmilyen konkrét fejleményről, előrelépésről nem tud beszámolni. Mint egyikük fogalmazott, „egyelőre csak romokat, kiéleződött konfliktusokat látni, és egyre bizonytalanabb, hogy Botka beváltja-e a hozzá fűzött reményeket”.

Egy kifejezetten Botka-szimpatizáns forrásunk viszont azt hangoztatta, hogy „Botka László erős karakterű politikus, van teljesítmény mögötte. Tudatosan húzza az időt, még nem tárgyal a baloldali pártokkal, hogy bizonytalanságban tartsa őket. Erőpolitikát folytat, amihez idomulnia kell a többi pártnak, mert ha nem teszik, esélyük sincs bejutni a parlamentbe, ez a stratégiája.” Szerinte Gyurcsánytól az összeesküvés emlegetése abba a kommunikációs trükközésbe illeszkedik, amit már megszoktak tőle kormányzása idején, amikor bajba kerül, mindig előremenekül.

Molnár Gyula MSZP-vezér a Lehet Más a Politika társelnökével zárt ajtók mögött is egyeztetett

Most megérezte, hogy Botka őt hagyná utoljára a tárgyalásokon, és így már nem tudna alkupozícióba kerülni a listás helyek leosztásakor. Évértékelő beszédében ezért kiváló alkalmat látott abban, hogy előjöjjön az általa hosszú évek óta nagyon nem kedvelt Lengyel László célkeresztbe állításával, azzal, hogy Botka királycsinálójaként szervezkedik ellene.

Szocialista forrásunk még nem tudja, mi lesz ennek az ütközetnek a vége, de szerinte Botka pozícióját Gyurcsány nem veszélyezteti. Megtudtuk azt is, hogy az MSZP belső mérést készíttetett, amiből kiderül, hogy Botka el tud venni szavazatokat a bizonytalanok oldaláról és a Jobbiktól is; erre egyedül ő képes a baloldalon. De Botka a miniszterelnök-jelölti szerepvállalása mellett azzal is számol, hogy az MSZP országos megerősítésével 2019-ben Szegeden ismét megnyerheti a polgármester-választást.

Botka mellett érvelt – sajátságos megközelítésben – Kunhalmi Ágnes is.

A szocialista politikus az ATV-ben úgy fogalmazott, hogy „Botka László szép magas ember, jóképű, sikeres”.

Lengyel László Júdásnak tartja Gyurcsány Ferencet

LENGYEL LÁSZLÓ: GYURCSÁNY EGY JÚDÁS!

Nem fukarkodott a jelzőkkel az ATV-ben Lengyel László közgazdász, politológus, miután Gyurcsány Ferencék őt nevezték meg az önjelölt királycsinálónak. Az alábbi mondatok hangzottak el az interjúban a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatójától.
• Mi a csuda ez az összeesküvés-elméletekkel megvert, paranoiás képzet, hogy ha csak leülünk kávézni valakivel, az titkos összeesküvés?
• Az évértékelőt is nagyon gyengének tartom. Gyurcsány itt van idestova évek óta, és nem találja a helyét, a szerepét. Ennek következtében miért is tudna valami olyat mondani, ami túlmutatna a személyén?
• Ez egy Júdás. Feljelenteni az ellenzéket a hatalom szeme láttára. Miről beszélünk?
• 2006 óta úton-útfélen hangoztatom, hogy Gyurcsány Ferenc politikailag alkalmatlan a vezetésre.
• Nem könnyű beszélni egy olyan ember előtt, aki, mihelyt kilép a teremből, megírja a blogján vagy elmondja a tévében. Hogy legyen vele megállapodás?
• Nem értem, hogy miért velem szórakoznak, hát fel kellene hívnia Botka Lászlót, ez csak egy telefon.
• Botka László egy igazi jelölt, egy igazi független személyiség, aki többször megnyerte a választásokat Szegeden, és aki nyíltan megmondta, hogy mit akar, közölte a feltételeit. Hogyan képzeli ezt Gyurcsány Ferenc?

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: