KI IS ÁLL AZ AMERIKAI EGYETEMI ZAVARGÁSOK MÖGÖTT?

THE DAILY CALLER

A múlt heti szélsőbaloldali „antifasiszta” szervezetek közül, amelyek zavargásokat robbantottak ki a Berkeley Egyetemen, a Fasizmus Ellen (Refuse Fascism – RF) nevű csoportot a Tides Fondation nevű alapítvány támogatja.

A szervezet Soros Györgyhöz kötődik és 50 000 dollárral támogatta a szélsőséges és nyíltan erőszakot hirdető RF-et, amely joggal gyanúsítható azzal, hogy a tiltakozás átváltott erőszakba.

Az egyetemre a Republikánus Egyetemisták nevű szervezet hívta meg a Breitbart News bloggerét, Milo Yiannopoulost. Az előadás megtartását az egyetem vezetősége nem akadályozta meg. Úgy nyilatkoztak, hogy bár nem értenek egyet az újságíró nézeteivel, a szólásszabadság híveként nem akadályozzák meg Yiannopoulos meghívását.

A meghívott elleni tiltakozás csapott át erőszakba, a csuklyás-maszkos RF-aktivisták hatására.

Gyújtogatások történtek, ablakokat, kirakatokat törtek be, megrongáltak autókat és bankautomatákat. Valamint bántalmazták a Milo-előadás iránt érdeklődőket, és lenácizták őket.

Szemtanúk szerint annak ellenére, hogy elharapózott az erőszak a rendőrök nem voltak hajlandóak közbelépni, és végül is csak egy embert állítottak elő.

A Daily Caller szerint az még nem teljesen világos, hogy azok, akik az erőszakért felelősek fizetett provokátorok voltak-e. A történetben felbukkan a Alliance for Global Justice (Szövetség a Globális Igazságért) nevű szervezet is, amely 2,2 millió adóforintot kapott az elmúlt évben, a legnagyobb adományozó a Soros György által támogatott Tides Fondation volt.

A Refuse Fascism büszkén vállalja tettét, sőt továbbra is erőszakra buzdítja híveit a konzervatívok ellen.

Az eddig is tudtuk, hogy Soros György nem nagyon szíveli a konzervatív nézeteket és értékeket, és nem riad vissza erőszakos események kirobbantásától sem. Itt az újabb ékes példája, hogy tőzsdespekuláns továbbra is aktívan igyekszik befolyásolni a világpolitika menetét.

Az erőszakos tüntetéseket szervező csoport egy másik támogatója egyébként egy olyan szervezet (Peace Development Fund), amely önmeghatározása alapján a béke és a társadalmi igazságosság elleni harcol.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: