Ismét hazudott a BBC – ezúttal Trump kapcsán

2017. február 6. 10:58

LONDON, 10:58

A liberálisok által mértékadónak tartott bit közszolgálati csatornát, a BBC-t ismét ordas hazugságon kapták. Ezúttal egy a Közel-Keleten élő keresztényeket segítő szervezet szólította fel az álhíreket gyártó BBC-t, hogy kérjenek elnézést és vonják vissza hazug kijelentésüket.

Az álhír nem meglepő módon Donald Trumpot volt hivatott lejáratni, miután még korábban – január 27-én – az amerikai elnök egy a csatornának adott interjúban kifejtette, az Obama-adminisztráció alatt sokkal nehezebben tudtak a Közel-Keletről az Egyesült Államokba menekülni azok az üldözött keresztények, akik életveszélybe voltak saját otthonaikban a muszlim terror miatt. Kiemelte, hogy

az eddigi amerikai gyakorlat hibás volt, mert amíg az kedvezett a muszlim menekülteknek, addig nem kedvezett a keresztény menekülteknek. Ezen pedig, változtatnunk kell.”

 

A BBC azonban felhasználta a Donald Trumppal készített interjút egy későbbi híradójukba, melyet főműsoridőben sugároztak. Csakhogy a felkonferálásban a BBC New York-i riportere, Nick Bryant már úgy kommentálta Trump szavait, hogy hozzátette:

egy interjú keretében Trump elnök egy olyan légből kapott állítást fogalmazott meg, miszerint az Obama-adminisztráció előnybe részesítette a muszlimokat a keresztényekkel szemben. Erre azonban nincs érdemi bizonyíték.”

Csakhogy a BBC ezen állítása hazugság – állítja a közel-keleti keresztényeket megsegítő szervezet, a Barnabas Fund, amely statisztikákkal több évre visszamenőleg elkészített tanulmányokkal támasztja alá, hogy valóban diszkriminálja az USA a keresztény menekülteket. A Barnabas Fund adatai szerint – annak ellenére, hogy Szíria lakosságának 10 százaléka keresztény, és az USA hivatalos álláspontja szerint genocídium áldozataivá válhatnak a jövőben – a 2015/2016-os periódusban a 10,801 szíriai menekültből csupán 56 szíriai keresztény kapott érvényes letelepedési engedélyt.

Mi több, a hat évvel ezelőtthöz képest a szíriai muszlimok befogadási aránya megnégyszereződött az USA-ban, míg a szíriai keresztények ugyanezen aránya stagnált.
A Barnabas Fund nemcsak helyreigazítást vár a BBC-től, hanem bocsánatkérést is. Egyelőre nagy a hallgatás.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: