Rabláncra vert Orbán Viktorról álmodik Juhász Péter (VIDEÓ)

Nagy jóindulattal kétszáz főre lehet becsülni azokat a Putyin- és főleg Orbán-ellenes tüntetőket, akik csütörtök este hézagosan megtöltötték a Szent István körútról a Bajcsy-Zsilinszky útra lekanyarodó sáv utolsó húsz-harminc méterét. Mi, hardcore rajongók abban bíztunk, hogy a rendezvény egyesíti magában az október 23-i Kossuth téri fütyülés és Blaha Lujza téri kormányváltó fogadkozás minden erényét. Túlzás lenne azt állítani, hogy csalódtunk, hiszen a beszédek fogadkozóból agresszívba fordultak, és így jóval több humort szolgáltattak, viszont a fütyülés rengeteget vesztett az erejéből ősz óta. Külön köszönet a szervezőknek, amiért Vajda Zoltán mellől élvezhettük végig az előadást, és így hallhattuk az összes erőlködő orosz nyelvű poénját!

Érdekes élmény volt megfigyelni, ahogy a sípok képesek a társasági élet segédeszközeiként működni, és helyettesíteni a cigarettát. Szigetvári Viktor minden gondolatcsokra után maga is fontoskodva belefújt a saját sípjába, mint aki heves magyarázás közben a cigijéből merít önbizalmat. Szintén feltűnő volt a gyülekezés alatt, ahogy sokan méla tekintettel ácsorogtak síppal a szájukban, és néha-néha minden ok nélkül belefújtak unaloműzőként. Ha a tüntetés miatt egy kicsit kevesebb cigaretta fogyott el, akkor a trafiktulajdonosokon kívül mindenki örülhet, és Magyarország egy kicsit jobb hely lett.

 

PUTYIN NÉLKÜL SZÍRIA A BÉKE SZIGETE LENNE

A beszédeket Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke nyitotta, aki másfél percnyi bemelegítés és panaszkodás után rögtön robbantotta a Sas József-bombát. Szinte a homlokához kapott a szégyentől, hogy Vlagyimir Putyin egy háborús bűnös, akinek vér tapad a kezéhez, bejuthat a demokratikus magyar parlamentbe. Igen, vér tapad a kezéhez, mert „milliókat üldöztek el az orosz bombák Szíriából” – olyanokat, akik az orosz beavatkozás nélkül nyilván békében élhettek volna otthonukban. Vér tapad a kezéhez azért is, mert „emberek millióinak az életét keseríti meg az orosz elnyomás Ukrajnában és a Krím-félszigeten”. Igaz, ezeken a helyeken oroszok is élnek, így vélhetően annyira keseríti meg az életüket az orosz „elnyomás” amennyire a magyarokét a magyar elnyomás. És ha mindez nem lenne elég, az is kiderült, hogy „orosz ügynökök próbálják Szíriában destabilizálni a rendet”. Igen, a rendet. Szíriában.

AZ OROSZOKAT RÁNK USZÍTÓ NYUGATHOZ TARTOZUNK

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt képviselője felidézte, hogy a történelmünk legnagyszerűbb pillanataiba avatkoztak be az oroszok:

Az 1848/49-es szabadságharcot cári csapatok tiporták el; a második világháború utáni demokratikus újrakezdést Moszkva verte szét; a kommunizmus és a zsarnokság ellen lázadó magyar hazafiakat 1956-ban a szovjet hadsereg taposta le. A saját történelmünkből tudjuk, hogy Magyarország akkor van biztonságban, ha a Nyugathoz tartozik.

Kivéve persze, amikor a Nyugat éppen az oroszokat uszítja ránk, vagy éppen csak szenvtelenül odadob minket nekik. Szelényi Zsuzsanna előadása egy ilyen logikai bukfencből már csak hanyatlani tudott, úgyhogy egyre izgatottabban vártuk Juhász Péter igazságait.

JUHÁSZ PÉTER IRTÓZIK A BŰNÖZŐKTŐL – PORTIKOT KIVÉVE

És az alelnök-aktivista nem tud hibázni. Úgy fenyegetőzik, mintha nem lenne holnap, és noha csak börtönbe zárná a fideszeseket, élükön a rabláncra vert Orbán Viktorral, olyan hangnemben hirdeti mindezt, mint akinek már csak a lámpavas jár a fejében. És az érv? Hát az, hogy Rogán Antal bűnöző, mert bűnözőkkel üzletel. Mondta Juhász Péter, az emberölésért elítélt Portik Tamás “internetfelelőse”.

Szigetvári biztos összerezzent egy kicsit, amikor Juhász egy magába zárkózott, paranoid emberről kezdett beszélni, de szerencsére hamar kiderült, hogy Orbán Viktorra gondolt. Ugyanakkor abból még baj lehet, hogy a mostani rendszer mellett elhatárolódott a 2010 előtti évektől is. Mi lesz itt, ha megtudja, hogy pártjának elnöke, Szigetvári Viktor azokban a bohókás években volt előbb Medgyessy Péter, majd Gyurcsány Ferenc kommunikációs vezetője, később Bajnai Gordon államtitkára, 2002-ben és 2006-ban az MSZP kampánystratégája, ezáltal szerves része az elkúrásnak, valamint finom állami megbízások teljesítője? Reméljük, Juhász nem olvassa ezt a cikket, mert rettenetesen csalódott lesz, ha megtudja mindezt!

Címlapfotó: PestiSrácok.hu

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: