NAGY ERVIN NEM SZEREPEL TÖBBÉ A HÍR TV-BEN

2015-07-29_1103Csak a bosszú hajtja a Hír Tv-t, a Lánchíd rádiót és a Magyar Nemzetet is magában foglaló médiabirodalom tulajdonosát, Simicska Lajost – nyilatkozta lapunknak Nagy Ervin filozófus. A Jobbik egykori alelnöke bejelentette: nem kíván szerepelni a jövőben a Hír TV műsoraiban. A Csörte című vitaműsorban tavaly augusztus óta szereplő egykori politikus levélben közölte felmondását a televízióval, a szakmai koncepciót nélkülöző műsorszerkezetre hivatkozva. A Hír Tv hangnemváltozása Nagy Ervin szerint nem pusztán a 180 fokos politikai fordulatban mutatkozik meg, hanem a tulajdonos bosszúszomjában, amely ideológiai elvek nélkül teremti meg a politikai értelmezés keretét. Szerinte jobbikos és szocialista politikusok egyaránt kapnak műsoridőt, ha megszólalásukkal a Fidesz–KDNP-t támadják. Példaként említette, hogy a műsort is megszakították, csak hogy élőben kapcsolják Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselőt Brüsszelből. A volt politikus úgy látja: főként a Jobbiknak vált jelentős fórumává a televízió.

Nagy Ervin kifejtette: a Csörte szerkezetében is tükröződik a vehemens Fidesz-ellenesség. A vitaműsor eredeti koncepciója szerint két bal- és két jobboldali közszereplő ütköztetné nézeteit egy moderátor jelenlétében, ám az utóbbi időben ezt a felállást felülírta az új műsorpolitika.

Az egyik adásban a jobboldali szekcióban a partnere a Lánchíd Rádióból ismert Hegedűs Szabolcs volt, aki konzervatív értékek helyett kizárólag kormánykritikus nézeteket képviselt. A szintén Lánchíd rádiós moderátor, Bella Levente hasonlóan elfogultan irányította a beszélgetést, láthatóan egyes résztvevők mellett és mások ellen foglalt állás, s a megvitatott témák felvezetése sem volt semleges. Nagynak így abszurd módon három vitapartner ellenében kellett érvelnie. Az egykori politikus leszögezte: miután mindennek betetőzéseként a Csörtét újabban az általa elfogadhatatlannak tartott Szabadfogás című műsor szerkesztője vette át, megérlelődött benne a döntés: nem szeretne részt venni a Hír Tv egyik vitaműsorában sem.

Mint a Magyar Idők is beszámolt róla: az utóbbi hetekben a munkatársak is nagy számban mondanak fel a Hír TV-nél.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: