KORMÁNYPÁRTOK: A 4-ES METRÓ MINDEN IDŐK LEGKORRUPTABB BERUHÁZÁSA

MTI
A kormánypártok szerint minden idők legkorruptabb beruházása a 4-es metró, és a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb korrupciós botrányáról van szó.

Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, minél többet tudnak meg az OLAF-jelentésből, annál felháborítóbb, amit látnak. Rámutatott, az, hogy a kormány pénteken nyilvánosságra hozta a jelentést, egyértelművé teszi a helyzetet és a felelősség kérdését, amelyet a baloldal az elmúlt napokban próbált elmaszatolni. Megjegyezte, a Fidesz és a KDNP szükségesnek és helyesnek tartja, hogy a jelentést minden magyar ember megismerhesse.

A kormánypártok álláspontját ismertetve kitért arra, hogy az OLAF feltárta a 4-es metró beruházás egyharmadát komplett módon ellopták, illetve elcsalták. A felelősség egyértelműen a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányoké, illetve a Demszky Gábor-féle MSZP-SZDSZ fővárosi vezetést terheli. Korrupciójuk miatt Magyarországnak 59 milliárd forintot kell most visszafizetnie, emlékeztetett kiemelve, ebből az összegből a 10 000 forintos Erzsébet utalvány másfélszeresét tudták volna adni a nyugdíjasoknak, dupláját tudták volna gyermekétkeztetésre fordítani, és egy évvel meg tudták volna toldani a pedagógusok és az ápolók béremelését.

Hollik István azt mondta, bíznak abban, hogy a nyomozó hatóságok kiderítik, kinek a zsebében landolt ez az óriási összeg.

A kormánypárti politikust kérdezték Tállai András NAV-elnök vagyonnyilatkozatáról és arról, hogy főszerkesztői, szerkesztői feladatokat lát el hivatalos adólapoknál. Hollik István azt mondta, minden fideszes és KDNP-s képviselőnek be kell tartania a törvényeket, a korrupcióval és a törvénytelenséggel szemben zéró tolerancia van. Elvárják azt is, hogy a vagyonnyilatkozatokat a valós vagyoni helyzet alapján töltsék ki. Tállai András így tett – jelentette ki a kormánypárti politikus.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: