SZIJJÁRTÓ PÉTER: VESZÉLYES TÉVESZME TERJED A SOROS-SZERVEZETEKRŐL

MTI
A Soros György amerikai milliárdos által támogatott álcivil szervezetekről nyilatkozott a Russia Today című orosz állami tévének a külgazdasági és külügyminiszter.
  • Nem a lakosság érdekeit képviselik ezek a szervezetek
  • Igény van a nyílt, átlátható politikára
  • Soros György nem leplezi szándékait, a kormány bukását akarja
  • Az USA be akart avatkozni a magyar belpolitikába
  • Az Egyesült Államok és Oroszország remélhetőleg újfajta megállapodásra törekszik

A politikus hangsúlyozta, a civil szervezetekkel kapcsolatban olyan nem hiteles kép terjedt el, hogy azok az ország lakosságának érdekeit képviselik. Ez nagyon veszélyes téveszme. Senki sem választotta meg ezeket a szervezeteket arra a feladatra, hogy képviseljék az emberek érdekeit – tette hozzá.

AZ EMBEREKNEK JOGUK VAN TUDNI A SZERVEZETEK HÁTTERÉRŐL

A politikus úgy vélte, a társadalomban jelenleg nyilvánvalóan létezik igény a nyílt és átlátható politikára. „Úgy véljük, hogy ez a követelés nemcsak a pártokra és a politikusokra vonatkozik, hanem a különböző szervezetekre, amelyek tevékenysége megmutatkozik az ország társadalmi, politikai életében, de kihat az ország társadalmi helyzetére is. Az állampolgároknak joguk van tudni, hogy a konkrét társadalmi szervezetek valójában kit képviselnek. Ezért mi úgy gondoljuk, ha egy országban tevékenykednek szervezetek, amelyek külföldi állampolgároktól vagy kormányoktól kapnak pénzt, akkor társadalmunknak erről tudnia kell” – mondta a miniszter.

Forrás: Russia Today

Szijjártó Péter hozzátette, „tudunk róla”, hogy Soros György számos szervezetet támogat:

Teljesen nyilvánvalóak a szándékai, nyíltan nyilatkozott arról, hogy a jelenlegi magyar kormány bukását és távozását akarja, mert nem helyesli politikai irányvonalát.

Szijjártó kifejtette, nem Soros Györgynek kell eldönteni, hogy milyen kormány és milyen irányvonal kell Magyarországnak, erről a magyar népnek kell határoznia. „Úgy gondoljuk, hogy a legnagyobb mértékben nem demokratikus külföldről diktálni a magyar választóknak, kire szavazzanak” – mondta.

A SOROS-BIRODALOM ÁLLAMFŐJELÖLTJE

A „civilek” kezdeményezésére Majtényi László beadta a derekát, elvállalta az államfőjelöltséget. Az olajozottan végrehajtott akció során a balliberális pártok többsége és a hozzájuk kötődő értelmiségiek villámgyorsan beálltak a jogtudós mögé, aki valójában a Soros-birodalom egyik legfontosabb magyarországi helytartója.

SOROS NEM LEPLEZI SZÁNDÉKAIT

Szijjártó Péter hozzátette, hogy Soros György nem is leplezi a szándékait. Úgy vélekedett, hogy az államnak viszont teljes mértékben jogában áll elhatárolnia magát a külföldi befolyástól. Még az Egyesült Államokban is arról beszéltek, hogy külföldről beavatkoztak az ország politikai folyamataiba, belpolitikájába. Ha ott így vélekednek, akkor „nekünk minden alapunk meg van arra, hogy hasonló álláspontot képviseljünk. Ha a külföldi politikusok, üzletemberek és hasonló személyiségek törekszenek befolyást gyakorolni országunk politikai folyamataira, akkor nekünk jogunk van védekezni” – hangoztatta. Szijjártó szerint egyenlő feltételeket kell szavatolni mindenki számára.

AZ USA BE AKART AVATKOZNI A MAGYAR BELPOLITIKÁBA

A külgazdasági és külügyminiszter szólt arról is, hogy az elmúlt években példátlan mélységbe süllyed az amerikai-magyar kapcsolatok szintje. Az Egyesült Államok részéről nyilvánvaló kísérletek történtek a beavatkozásra a magyar belpolitikába – mondta.

Az interjúban szó esett az Oroszország elleni uniós szankciókról. Szijjártó Péter arra számít, hogy az Egyesült Államok és Oroszország, gyakorlatias és ésszerű, továbbá stratégiai megfontolásokból újfajta együttműködést alakít ki egymással. Ebben az esetben várhatóan megváltozik az Európai Unió hozzáállása is. A kérdésben Magyarország nem gyakorolta vétójogát, hogy ne okozzon törést az európai egységben.

SOROS GYÖRGYÉK HÁLÓJA ÁTSZÖVI A TELJES KÖZÉLETET

Soros György hatvannál is több, hazánkban működő alapítványa, szervezete behálózza az egész magyar közéletet. A milliárdos keze így a sajtón és a politikai elemzőintézeteken keresztül a felsőoktatáson át a pártokig elér. A szervezetek szorosan együttműködnek egymással, a kiemelt zászlóshajók között a személyi és intézményi összefonódások többszörösen áttételesek.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: