Amikor még Obama tiltotta ki az iraki menekülteket

2017. január 31. 14:28

WASHINGTON, 14:28

Nem volt olyan rég, mégis kevesen emlékeznek arra, amikor 2011-ben, a volt demokrata párti amerikai elnök, Barack Obama iraki menekülteket tiltott ki az Egyesült Államokból. Azokat is érintette a rendelet, akik a háború idején segítették az amerikai hadsereget Irakban.

Fotó: AFP

Korábban már beszámoltunk arról, hogy hatalmas a felháborodás az Egyesült Államokban Donald Trump pénteki rendelete miatt. Feministák, migránssimogatók, liberálisok, muszlimok tüntettek országszerte (és a nagyvilágban), hogy az amerikai elnök vonja vissza a rendeletet.

Pedig öt éve, épp Barack Obama hozott egy hasonló elnöki rendeletet, melyben hat hónapon keresztül Irakból érkező menekülteket tiltott ki az USA-ból – és persze, hogy annak nem volt akkora visszhangja és hát el is maradt a sivalkodás.

Obama akkor azért döntött így, mert az amerikai belbiztonsági szervek szerint megnőtt a veszély, hogy a közel-keleti országból érkezők között terroristák is lehetnek. Az FBI például a kétezres évek végén több nyomozást is indított, melyek azt mutatták ki: az Irakból, Afganisztánból érkezők között több terrorgyanús személy is érkezett az Egyesült Államokba.

(ABC News)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: