VESZÉLYES KÁRTYÁVAL TÁMADJÁK ORBÁN VIKTORT

MTI
A Spiegel Online német liberális hírportál Kelet-Európa és Soros György viszonyával kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal hétfőn.

A milliárdos és az uszítók című írásban a német liberális hírportál szerzője, Keno Verseck Soros György kapcsán a „kelet-európai jobboldali kormányok új közellenségéről ír”.

Ha csak ezt a kifejezést használná a német újságíró, akkor talán még egyet is érthetnénk vele, hiszen a milliárdos spekuláns tevékenységével hosszú évek óta csak árt ezeknek az országoknak, így Magyarországnak is, tehát azt semmiképpen sem állíthatja senki, hogy Soros és a nyilvánvalóan általa finanszírozott szervezetek barátai lennének ezen nemzeti kormányoknak.

Ám Verseck nem elégszik meg ennyivel,

szerinte Soros György „súlyos, antiszemita” támadásnak van kitéve, mert támogat polgárjogi szervezeteket.

 

 

Soros „magyar zsidóként, holokauszt-túlélőként, kivándorlóként és mesésen gazdag tőzsdei spekulánsként” kiválóan alkalmas arra, hogy szereplője legyen ennek a narratívának – fejtette ki a Spiegel Online szerzője.

Forrás: spiegel.de

A cikkíró nevén is nevezi azokat a kormányfőket, akik a Soros elleni kampányhoz szerinte felhasználják ezeket az úgymond „narratívákat”, Orbán Viktort, Aleksandar Vucic szerb és Nikola Gruevszki macedón kormányfőt nevezi meg a cikkben Keno Verseck.

A szerző ráadásul egészen megdöbbentő mélységekbe süllyed, amikor azt írja, „Orbán például ”minden feszengés nélkül alkalmaz tipikus szélsőjobboldali, rejtetten antiszemita„ paneleket, amikor Sorosról és a civil szervezetekről beszél.

A ”diskurzus sikerét„ jelzi, hogy egy felmérés szerint a magyarok 61 százaléka rossz véleménnyel van Sorosról – tette hozzá.

A német liberális portálon megjelent cikk írója egyetlen konkrét példával sem támasztja alá ezt a bizonyos légből kapott antiszemita vádat, csupán Szabó Máténak, a Soros-birodalom által pénzelt Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű szervezet szakmai igazgatójának álláspontjára alapozza hazug és rosszindulatú véleményét.

Talán nem ártana, ha valaki egy ilyen vélemény megfogalmazása előtt némiképp behatóbban tanulmányozná a kelet-európai és egyben a magyar viszonyokat is, akkor talán kiderülne, hogy Soros György ilyen mértékű elutasítottságáért egy ”kormányzati antiszemita kampány„ vagy a spekuláns Magyarország, illetve a migráció által sújtott más országok elleni aljas támadásai felelősek -e!

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: