MOMO-MAMA

Már csak a tagság hiányzik, minden más adott ahhoz, hogy a Momentum Mozgalom (MoMo) párttá alakuljon.

Lelkes vezetőkből biztosan nem lesz hiány. Legtöbbjük – mint a Heti Válasz is írja – ezer szállal kötődik a belpesti, romkocsmás értelmiségi elithez. Diplomás ifjakra gondoljunk, akik közül sokan a családból hozták a politizáló hajlamot. Itt van például Mécs Imre bácsi fia, a trágár Jancsi („Istenkém, hogy rühellem a vidékieket”), aztán Donáth László „MSZP-lelkész” Anna lánya, vagy Radnóti Sándor esztéta András fia… Hosszú a sor. Most épp ráérnek, politizálnak egyet.

 

movie-the-last-airbender-winged-lemur-font-b-momo-b-font-plush-toy-stuffed-font-b

Jó buli. A MoMo egyébként másfél éve működik – illetve eddig az égvilágon semmit sem csináltak, de most kapóra jött ez az olimpiafikázás, a népszavazási aláírásgyűjtés. Nem túl bonyolult munka, vannak stabil klisék: „Romokban az egészségügy, az oktatás…, rosszak a gazdasági mutatók…, nagy a szegénység…, van épp elég baj, nem kell ide olimpia! Stb.” (Bevált panel lélegeztetőgépre kiszámolni a várható kiadásokat.)

Persze ezek a MoMo-ifjak csupán dublőrök, de ezt nem tudják szegények. A keverőpultnál valójában egy bizonyos Haris Éva pszichiáter ül. Ő a MoMo-mama. Régről ismerjük, az állampárt vezetőképzőjében nevelkedett, innen lépett elő az MSZP „képviselő-csináló pszichológusává”. (Férje nem más, mint az autószalonjairól és spanyolországi ingatlanbefektetéseiről ismert Haris György, egykori SZDSZ-közeli nagymenő, aki a 100 leggazdagabb magyar listáján is szerepelt.)

Éva asszony serénykedett a Haza és Haladás Egyesület indulásánál, Bajnai Gordon riasztó visszatérési kísérleténél, sőt állítólag ő álmodta meg Falus (Vízöntő) Ferenc legendás vödrös jelenetét is. (Már DVD-n is kapható.) Most meg ezeket a kétségbeejtő MoMo-ifjakat menedzseli – persze, pszichiáterhez illően, óvatosan. Hadd higgyék a srácok, hogy ők csinálják a történelmet. Pszt!

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: