Gyurcsány is bejelentkezett a miniszterelnöki posztra

2017. január 24.

Ha nem Gyurcsány Ferenc vezeti az MSZP-DK összefogást, akkor nem lesz közös lista. Sajtóinformációk szerint ezt üzente a szocialistáknak a Demokratikus Koalíció egy e-mailben az MSZP elnökségi ülése után.

 

 

Az M1 Híradó kérdésre Botka László úgy fogalmazott: nem kapott üzenetet a DK elnökétől.

“Én bejelentettem, hogy a tárgyalások menetében nem kívánom a nyilvánosság előtt kommentálni a különböző politikai partnereknek a nyilatkozatait. Egyébként természetesnek tartom, hogy néhány nappal egy új politikai helyzet előállása után mindenki automatikusan a korábbi álláspontját erősítette meg” – jelentette ki Botka. 

Kovács nem szeretné Gyurcsányt az asztalnál látni

A DK-hoz köthető Nyugati fény című blog internetes szavazást tartott. A résztvevők szerint Gyurcsány Ferenc a legalkalmasabb arra, hogy a baloldal miniszterelnök jelöltje legyen. Az internetes oldal azért indította a szavazást, mert szerintük a pártok még sokáig eltötyörésznek majd az előválasztással.

A blogoldalt korábban többször is DK-s pártoldalnak nevezte Szigetvári Viktor, mert szerinte annak tartalmát Vágó István, Gréczy Zsolt DK-szóvivő és a propelleres Mandula Viktor állítja elő.

Kovács László, az MSZP volt elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: nem szeretné Gyurcsány Ferencet látni a tárgyalóasztalnál, mert – mint fogalmazott – ugyanannyi választót hozna, mint amennyit eltaszítana.

A baloldali együttműködés kapcsán a hvg.hu korábban úgy fogalmazott: az összefogás egy gondosan eltervezett káosz. Azt írták: a szocialisták ismételt irányváltása végül Gyurcsány Ferenc előtt nyit majd teret, aki tényleg nehezen tudja elhitetni magáról, hogy nem csak a baloldal fölötti uralom visszaszerzésének vágya hajtja.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: