Papírból olvasva ugrott neki a magyar kormánynak Soros György

Soros György milliárdos spekuláns is megszólalt az általa támogatott magyarországi civil szervezetek kormányzati támadásával kapcsolatban. A tőzsdecápa a Bloombergnek adott interjúban üzent hadat a magyar kormánynak, pikáns ugyanakkor, hogy támadó szavait papírról olvasta fel…

Ismét Budapestre, és a magyar kormányra vetette “vigyázó” szemét Soros György milliárdos spekuláns, aki a Davosban megrendezett Világgazdasági Fórumon, a Bloombergnek adott interjúbanugrott neki a kabinetnek. Soros az általa támogatott magyarországi civil szervezetek kormányzati támadásával kapcsolatban fejtette ki a véleményét, amelyet papírból olvasott fel. A Forbes által szemlézett interjúból kiderül, Soros tart attól, hogy magyarországi intézményeit újabb támadás éri – ezért papírból olvasta fel a közleményt.

A tőzsdecápa szerint a magyar kormány tagjai támadják a magyar civil társadalmat, ezzel szembe mennek az Európai Unió értékeivel, és a jogállamisággal. Márpedig szerinte a civil társadalom létfontosságú eleme a demokráciának, ahogy a közpolitikáról szóló nyílt vita is. “Alapítványaimat és életemet a nyílt társadalom támogatásának szenteltem. A jelenlegi magyar kormány ezzel pontosan szemben áll” – mondja az interjúban Soros, aki szerint Magyarország nagyon jól jár az EU-tagsággal, “ennek fényében a kormány próbálkozása a civil szervezetek megfélemlítésére és hiteltelenítésére teljességgel elfogadhatatlan”. Elárulta, a magyar kormány tervei ellen ki fog állni.

A közlemény felolvasása után az interjú hallgatósága megtapsolta Sorost…

Vezető kép: forbes.com

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: