Trump-beiktatási buli lesz Budapesten

2017. január 17. 20:28

Íme pár érdekes információ Trump beiktatásával kapcsolatban. A magyar Trump-rajongók sem maradnak program nélkül: pénteken beiktatási buli lesz Budapesten is!

 

Donald Trump két Bibliára teszi le az amerikai elnöki esküt a pénteki beiktatási ünnepségen”

– jelentették be kedden Washingtonban. A ceremóniával kapcsolatos hír, hogy a megválasztott elnök menesztette a beiktatási ünnepségek megszokott bemondóját, és távozik a Nemzeti Gárda washingtoni vezetője is.

Amikor az amerikai elnököket beiktatják hivatalukba, mindig a Bibliára tett kézzel teszik le esküjüket. Pénteken Donald Trump – aki az Egyesült Államok 45. elnöke lesz – két Bibliára tesz esküt: a sajátjára és arra, amelyre Abraham Lincoln tette le elnöki esküjét több mint másfél évszázaddal ezelőtt, 1861-ben.

A hírt John Roberts, az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelső bíróság elnöke jelentette be kedden.

Donald Trump a két Bibliával a családjára és a hazájára tesz esküt.

A családi Bibliát az új amerikai elnök még az édesanyjától kapta. Trump környezetéből származó hírek szerint viszont az eskütételt várhatóan nem Roberts bíró irányítja, hanem Clarence Thomas, aki az első fekete amerikai bíró lehet ebben a szerepkörben.

Közben a Trump-csapat bejelentette, hogy a megválasztott elnök felmentette a 88 éves Charlie Brotmant, aki Dwight Eisenhower 1957-es beiktatása óta valamennyi beiktatási parádé bemondója volt. Feladatát Steve Ray szabadúszó bemondó, Donald Trump kampányának egyik önkéntes aktivistája veszi át. A Trump-csapat egyik szóvivője azt is elmondta, hogy Brotman ezentúl “tiszteletbeli bemondó” lesz.

Január 20-i hatállyal menesztették Errol Schwartz vezérőrnagyot, a Nemzeti Gárda washingtoni vezetőjét is, akinek pontosan 12 óra 01 perckor – Trump esküjének elmondásakor – kell távoznia posztjáról. Schwartz a The Washington Post című lapnak azt mondta: mindenképpen benyújtotta volna lemondását, s értetlenül áll a döntés előtt. Kiderült azonban, hogy nem Trump szorgalmazta a lemondást, hanem a Nemzeti Gárdát felügyelő Pentagon ragaszkodott hozzá, s Trump elfogadta és aláírta a döntést.

Budapesten is lesz beiktatási buli!

Az ’56 Lángja Alapítvány szervezésében hatalmas beiktatási buli várható pénteken, azaz január 20-án 17:00-tól a Szabadság téren. Előadók: Bayer Zsolt, Bencsik András, Bogár László, Nógrádi György, Tóth Gy.László.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fszilagyi.akos.16%2Fposts%2F10155700646302166&width=500

Közleményükben a következőt írják:

Várunk mindenkit, aki úgy érzi, hogy egy új alapokon nyugvó magyar-amerikai kapcsolat kialakulását szeretné támogatni (…) Várjuk azokat, akiknek elege van abból, hogy saját nemzetük szeretete miatt szélsőséges elemként kezelik és rendszeresen megbélyegzik, és várunk mindenkit, aki a konzervativ értékek megőrzésének szükségességében hisz.”

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: