SZERBIA FELŐL FOLYAMATOSAN ÉRKEZNEK A MIGRÁNSOK

Új migrációs útvonal van kialakulóban, amely kelet felől közelíti meg az Európai Uniót. Ukrajnán, Fehéroroszországon, Litvánián keresztül mind több illegális bevándorló érkezik Lengyelországba – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatorna kérdésére.

 

Szombaton száznál is több embert tartóztattak fel a határon F

 

Bakondi György hangsúlyozta, hogy a migránsok, illetve az embercsempészek folyamatosan keresik a rendszer gyenge pontjait, ezért is lenne fontos azon magyar javaslat mielőbbi elfogadása, amely a schengeni övezet határán állítaná meg a migrációt. Beszélt arról is, hogy Szerbiában jelenleg mintegy 7500 nyilvántartott migráns van, őket a hideg beálltával táborokba akarták vinni, de mivel ott regisztrálniuk kell, elkerülik ezeket a létesítményeket.

A Híradó pedig arról számolt be, hogy átlagosan 80-100 illegális bevándorló indul naponta Belgrádból Szabadkára, majd pedig a magyar határ felé. A televízió beszámolója szerint a menekültek általában vonaton vagy buszokon teszik meg az utat a szerb fővárosból. Körülbelül egy hete újra folyamatosan érkeznek a migránsok Szerbiába, elsősorban Macedónia felől. Bár egy héten át nem jöttek Bulgária felől migránsok, most újra megjelent egy kisebb társaság, akik azt mondták, hogy onnan érkeztek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint szombaton 191 ember akart illegálisan bejutni a magyar–szerb határon. A rendőrök és a katonák 81 migránst megakadályoztak abban, hogy az ország területére lépjenek, 110-et pedig feltartóztattak és átkísértek az ideiglenes biztonsági határzáron.

A NAGYOBB KÖZPONTOK JOBBAK

Nem tartja jó ötletnek Horváth József biztonságpolitikai szakértő azt az olasz elképzelést, amely szerint a nagy, sok embert befogadó menekültközpontok helyett 80-100 ember elhelyezésére alkalmas táborokat hozzanak létre. A szakértő az M1 tegnap reggeli műsorában azt mondta: az aszimmetrikus hadviselés korszakában minden szakember rémálma, hogy százával jöjjenek létre a radikalizálódás veszélyét is magukba foglaló kisebb közösségek, csoportok, amelyek mozgását szinte lehetetlen nyomon követni.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: