Így próbálja meghekkelni Obama a hamarosan hivatalba lépő Trumpot

Megszokta már a világ, hogy a liberális gondolkodók, bőrszínükre, pozíciójukra, vallásukra való tekintet nélkül pontosan ugyanannyira tudnak megsértődni, ha valaki nem osztja a nézeteit, és egy kicsit jobban akkor, ha le is győzi őket. Ez a helyzet a január 20-án leköszönő Barack Obamával is, aki most épp mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legtöbb kárt okozza a hamarosan hivatalba lépő Donald Trumpnak és stábjának. Az amerikai elnök még attól sem riad vissza, hogy az országát diplomáciai bonyodalmakba sodorja, mert a lényeg a demokrata oldalon mindig az elégtétel. 

Barack Obama hivatalosan is megsértődött. A hamarosan leköszönő amerikai elnöknek olyannyira rosszul esett Donald Trump győzelme, hogy az utolsó heteit arra tette fel, hogy a lehető legtöbb kárt okozza maga körül, annak reményében, hogy végső elkeseredettségében meghozott döntései a lehető legnagyobb mértékben megnehezítsék majd a republikánus adminisztráció munkáját. A sértődöttségre az is utal, hogy a jelenlegi amerikai elnök azt állította, hogy simán legyőzte volna Donald Trump megválasztott elnököt, ha indulhatott volna egy harmadik mandátumért. Ez persze Trump szerint azért képtelenség, hogy Obama győzött volna.

IZRAEL ALÁAKNÁZÁS AZ ENSZ-BEN

Ahogy azt a PestiSrácok.hu már korábban megírta Barack Obama az elmúlt nyolc évben mindent megtett annak érdekében, hogy aláássa Amerika Izrael barátságát. A kegyelemdöfést azonban részben azért szóra be nemrég, hogy megnehezítse Donald Trump dolgát. Ezt úgy tette meg, hogy amikor az ENSZ Biztonsági Tanácsa izraeli telepbővítéseket elítélő határozatot hozott, akkor az Egyesült Államok szándékosan nem élt vétójogával. Az eseményre reagálva az izraeli elnök, Benjamin Netanjahu bejelentette, semmi kétsége sincs afelől, hogy Barack Obama amerikai elnök kezdeményezte a határozatot, ő fogalmazta meg és gondoskodott elfogadtatásáról. Hogy ez miért jó Obamának, azt nem tudni, valószínűleg a feszültségkeltés és az indulatok felkorbácsolása a cél (de köze lehet Obama muszlim gyökereihez, hisz gyermekkorának jelentős részében főleg a Koránt tanulmányozta egy kenyai iskolában).

Trump persze megpróbálta megnyugtatni Izraelt, hogy hamarosan már ő ül az elnöki székben és változni fognak a dolgok: a hamarosan hivatalba lépő republikánus a történtekre az ENSZ kritikájával válaszolt: szerinte nagy lehetőségek vannak a világszervezetben, de jelenleg csak arra szolgál, hogy emberek leüljenek, jól érezzék magukat, beszélgessenek. A leendő, Izrael-párti elnök belengette azt is, ha az ENSZ így játszik, akkor majd az USA is jól megvonja a pénzügyi támogatását a világszervezetnek.

ÚJABB, NEM TÚL SIKERES HIDEGHÁBORÚS PRÓBÁLKOZÁS OROSZORSZÁGGAL

Egy dolog, hogy éveken keresztül azt hangoztatta Amerika, hogy Oroszország gyenge, és a világon semmi veszélyt nem jelent az Egyesült Államokra nézve, hirtelen Putyin és az orosz nép lett a legnagyobb ellenség, akiktől rettegni kötelező. Persze nem katonailag, mert az mégiscsak az amerikai büszkeséget gyengítené, hanem inkább csalásban jeleskednek, pontosabban a választási rendszer meghekkelésében, amely a közvetlen oka annak, hogy Hillary Clinton elvesztette a háborút – az senkinek nem jutott eszébe, ha ez igaz, akkor sem az oroszokat, hanem inkább az amerikai hírszerzést és a biztonságpolitikát kellene hibáztatni. A dolog a napokban tetőzött az orosz diplomaták és családjaik Amerikából való kitiltásával, amely azonban nem hozta meg a liberálisok által annyira várt politikai feszültséget, hiszen az orosz elnök nem reagált, inkább csak nagyot mosolygott rajta. Ez nem véletlen, Trump hamarosan leváltja Obamát és akkor valószínűleg új korszak kezdődik a két ország kapcsolatában, amely talán a közel-keleti helyzetre is hatással lehet majd. Trump azt mondta, minden rendben lesz.

KÖRNYEZETVÉDELMI TERÜLETTÉ NYILVÁNÍTÁS = ERŐSZAKOS TERÜLETFOGLALÁS

Obama olyannyira elkötelezett a jövő generációi mellet, hogy gyorsan még az utolsó erejéből természetvédelmi területté tett két fontos országrészt: az egyik a Bears Ears nevű terület Utah-ban, a másik pedig a Golden Butte Nevadában. Kétségtelen hogy a területek sok izgalmas természeti örökséget találunk, a rendelettel viszont a leköszönő elnöknek sikerült ellehetetleníteni (vagy legalábbis megnehezíteni) a terület más jellegű kihasználást (például energetikai célok…stb.). Trump az ügyben még nem foglalt állást, de az államok republikánus képviselői már jelezték, hogy örülnének, ha Trump visszacsinálná a dolgokat. 

AZ OLAJFÚRÁS VÉGLEGES MEGTILTÁSA

Obama megtiltotta az új olajkutak fúrását az atlanti-óceáni és sarkvidéki vizeken. Ezt úgy próbálja beállítani, mintha egy nagyvonalú környezetvédő akcióról lenne szó, holott a háttérben inkább csak  az irigység állhat: szénbányászat és az olajipar támogatását ígérte kampányában, konkrétan azt tervezi, hogy kiemelkedő szerepet szán az amerikai olajiparnak és új életet lehelne a szabályozásokkal korlátozott szénbányászatba is, ezzel pedig rengeteg új amerikai munka helyett teremthet. És az emberek szeretik ezért. A megválasztott elnök szerint egyébként a klímaegyezmény árt az amerikai vállalatoknak, és a globális felmelegedés átverés, de nagy figyelmet kíván fordítani az “ésszerű környezetvédelmi aggodalmakra”. Sajnos Obama új ötletét nem fogja tudni visszacsinálni.

A NAGY GUANTANAMO HACK

Obama nem csak környezetvédő és felelősen gondolkodó édesapa, de emberjogi bajnok is, akinek az sem számít, ha köztörvényes bűnözők, vagy terroristák életét kel megkönnyíteni. Obama kiemelt hangsúlyt fordít arra éppen, hogy a Guantanamo-i fogolytábor lakóinak egy harmadát más országokba költöztesse. Trumpnak ez egyáltalán nem tetszik a megválasztott elnök már egy ideje hangoztatja, hogy nem csak megtartja a börtönt, de új lakókat is nagyon szeretne beköltöztetni.

AZ ÖNVÉDELEM ELLEHETETLENÍTÉSE

Van, illetve csak volt egy kiváló program Amerikában, amely NSEERS névre hallgatott, és amely azért készült, hogy megvédje az országot a terroristák által szennyezett országokból érkezőktől, akik esetleg veszélyt jelenthetnek a közbiztonságra. A program szerint folyamatosan szűrték az Egyesült Államokba érkező, katona-korú férfiakat. Ez persze nem politikailag korrekt, így gyorsan ezt is meg kellett szüntetni. Mindenki tudja, hogy ennek az egésznek csupán politikai célja volt, bár nem értjük, hogy hogyan lesz ez bárkinek is hasznos, hacsak nem azoknak a liberális erőknek, akik kárörvendenek majd egy esetleges terrortámadás esetén. Még nem tudni, hogy Trump mit fog kezdeni ezzel a kérdéssel, de kampánya során sűrűn hangoztatta, hogy egyáltalán nem lát szívesen muszlim bevándorlókat, és a terrorizmussal is kemény kézzel szeretne bánni.

MEGBOCSÁJTÁS, ÖSSZEBORULÁS

A terroristák simogatása csak egy dolog. A leköszönő elnök több, mint 1000 nem erőszakos drogbűnözőnek csökkentette a büntetését és száznál is többnek adott abszolút kegyelmet. Trump még személyesen nem nyilatkozott az ügyben, de tudjuk, hogy nem szereti, ha bűnözők szabadon járkálnak, de Jeff Sessions emlegette, hogy ez az egész színház az elnöki bocsánat intézményének a meggyalázása.

HADSEREGBŐL SAFE SPACE?

Mivel a hamarosan hivatalba lépő Trump komolyan gondolja, hogy rendet tesz, ezért értelem szerűen kollégája most megpróbál minél nagyobb rendetlenséget csinálni, hogy a takarítása lehető legnehezebb legyen. Egy új kiváló ötlet szerint az amerikai hadsereg nem eléggé toleráns a különböző kultúrákkal szemben, így itt az ideje (épp most) ezt is megreformálni. A legújabb reguláció szerint ezentúl lehet szakálla, turbánja azoknak, akik vallási meggyőződésből viselnek ilyesmit, de engedélyezni fogják a vallási ékszereket és nők esetében, ha kulturálisan indokolt, akkor a rasztát is. Ki tudja, a következő lépés talán az egyenruha teljes megszüntetése: jöhet bakancs helyett a magassarkú, a Converse, és talán a ronda hátizsákokat is lecserélik majd Louis Vuittonra. Az intézkedést egyébként azzal indokolták, hogy ezzel akarják ösztönözni a más kultúrkörben élőket arra, hogy a katonai pályát válasszák.

Vezető kép: theworldbeast.com

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: