Terrortámadás Jeruzsálemben, kamion hajtott a tömegbe

2017. január 8. 13:06

JERUZSÁLEM

Újabb gázolásos terrortámadásra került sor.

  • A The Guardian beszámolója szerint a támadás az óvárosban történt, a helyszínen tartózkodó kollégájuk szerint testrészek hevernek mindenhol.
  • Legkevesebb 4 ember meghalt, 15-en pedig megsebesültek.
  • Legutóbb összesen 12 ember halt meg, és mintegy 50-en sebesültek meg egy berlini karácsonyi vásáron, miután a tömegbe hajtott egy kamion. A decemberi merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.
EZ TÖRTÉNIK

14:47 – A szemtanúk szerint kétségtelenül szándékos gázolás, és nem baleset történt. A teherautó először a katonák közé hajtott, majd a gázolás után hátrafelé is megindult, hogy minél több, és minél súlyosabb sérülést okozzon a kiránduló katonáknak – a mintegy másfél percig tartó merényletet a kilátóhely biztonsági kamerája is rögzítette.

A merénylő Kelet-Jeruzsálemben, a Dzsabel Mukaber nevű lakónegyedben élő, húszas évei végén járó, palesztin fiatalember. A Hamász üdvözölte a terrorakciót, de nem jelentkezett annak elkövetőjeként.

13:47 – A sérültek közül egy asszony súlyos állapotban van – jelentette internetes oldalán a Jediot Ahronót. A halálos áldozatok közül négy nő, egy pedig egy húszas éveiben járó fiatalember. Az izraeli rendszámú teherautó a buszmegállóban várakozókat célozta meg. Három embert a roncsok alól kellett kiszabadítani.

13:43 – Az El País spanyol újság értesülései szerint már négy halálos áldozata van a Jeruzsálem Armon Hanacív nevű lakónegyedében végrehajtott támadásnak, amikor teherautóval hajtottak egy autóbuszról leszálló katonák közé.

13:36 – A beérkező sebesültek egy része súlyos, vagy kritikus állapotban van.

13:32 – A beszámolók szerint a teherautó egy autóbuszról leszálló katonák közé hajtott. Több elgázolt katona a teherautó alá szorult, őket a tűzoltók segítségével szabadították ki.

13:25 – Az eddigi információk szerint legkevesebb 3 ember meghalt, 15-en pedig megsebesültek, amikor egy kamion hajtott a tömegbe.

13:12 – A rendőrség lelőtte az elkövetőt, a szóvivő terrortámadásról beszélt.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: