“Köszönöm, hogy hülyét csináltál belőlünk” – írta Vonának a jobbikos megyei képviselő

„Köszönöm, hogy hülyét csináltál belőlünk és megaláztál minket Elnök úr!” – írja velős üzenetében a közösségi portálon Orbán Imre, a Jobbik egyik Veszprém megyei meghatározó arca, közgyűlési képviselője, a párt korábbi megyei elnöke. A politikus, nyers megjegyzéseivel, kendőzetlen, sokszor obszcén nyilatkozataival vált ismertté. Legfrissebb megnyilvánulásában éppen pártelnökének, Vona Gábornak olvas be keményen, a hanuka alkalmából írt köszöntő levele miatt, közben olyan múltbéli eseményekre is emlékezteti, hogy leesik az állunk.

Orbán Imrét Veszprém megyében senkinek sem kell bemutatni. A Jobbik politikusa olyan szavakat, kifejezéseket szokott megengedni magának, ráadásul írásban és nyilvánosan, hogy már nem csak politikai berkekben hírhedt. A minap Vona Gábor pártelnök vezető rabbinak írt üdvözlő levele verte ki nála a biztosítékot, és klaviatúrát ragadott, ami lavinát indított el.

„ Nem tudod ki akart 10.000 iráni gárdistát hozni szavazatszámlálónak? Nem emlékszel rá, hogy ki küldte Izraelbe Bethlen János műsorvezetőt? Nem tudod ki írta Ilan Mornak, hogy soha nem lesz Izrael kutyája? Mit kockáztattál akkor?” – kérdezi a Facebookon Orbán Imre.

„Semmit” – válaszol is. Majd megjegyzi, hogy ők, a követők, ellenben feláldozták az egzisztenciájukat, felégettek maguk mögött minden hidat, amikor jobbikosok és gárdisták lettek. Megjegyzi, hogy a pártelnök „zselézett hajú, női ruhába öltözött tanácsadókra” hallgat.

 

EGYMÁST IS LEHÜLYÉZIK A KOMMENTEKBEN A JOBBIKOSOK

A bejegyzés alatt kisebb kommentháború indult, ahol egymásnak estek a jobbikosok. A vitába bekapcsolódott Varga-Damm Andrea, a Jobbik volt országgyűlési képviselő jelöltje is. Azt írja, hogy Vona nem csak a főrabbinak, hanem minden hitközösség vezetőjének írt levelet, mert „aki kormányozni készül, annak el kell fogadnia azokat a közösségeket – vallástól, ideológiai, vagy pártállástól függetlenül-, akik alkotják a Hazát”. Aztán a főrabbinak azért odaszúr egyet: megjegyzi, hogy szerinte jól megmutatkozott a különbség az ő “tisztességes közösségük” és az egyházi vezető „primitív stílusa” között.

De egymás torkának esnek a hozzászólásokban a Jobbik követői is. Az egymásnak feszülésből szépen kirajzolódik a már megszokott zsidózó, cigányozó hangnem, Árpádsávos lobogóval díszítve.

Orbán Imre a hozzászólások között is folytatja a kritika áradatot. Emlékeztet, hogy az első Jobbik fórumon, ahol járt, még az hangzott el, hogy a Jobbik akkor is kitart elvei mellett, ha csak 5 százalékos párt lesz.

„Lehet, hogy a Jobbik szavazóinak tetszett az elnök levele /kétlem/, de a tagságnak nem. Illetve csak azoknak, akik a Jobbikból élnek. És azért élhetnek belőle, mert mi a belünket kidolgoztuk, az arcunkat, a pénzünket adtuk” – írja. A volt megyei vezető a nagy megnyilatkozás közepette a Szegedi Csanád ügyről is lerántja a leplet.

„Emlékeztek még Szegedi Csanád dolgaira? Kiálltunk mellette, pedig tudtuk, hogy sáros.”

ORBÁN IMRE MÁR SAJÁT PÁRTJÁNAK IS CIKI

Orbán Imre 2015 januárjától 2016 novemberéig volt a Jobbik Veszprém megyei elnöke. A megyei önkormányzatot ugyanakkor még mindig a Jobbik színeiben erősíti. Megjegyzéseiből, kiszólásaiból nem egyszer lett botrány az elmúlt években. A politikusnak egy futball mérkőzés neki nem tetsző eredménye bőven elég ahhoz, hogy antiszemita, obszcén kifejezéseket írjon ki magából nyilvánosan.

Legutóbb a két ünnep között Orbán Viktor miniszterelnököt titulálta „cigány bűnözőnek”. A pápai illetőségű politikus az utóbbi időben fokozatosan háttérbe szorult. A legutóbbi tisztújításon nem is indult a megyei elnöki tisztségért.

Vezető kép: vehir.hu

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: