A német politikai fordulat már nem adja vissza az emberek biztonságérzetét

Ritka, hogy egy elvi, politikai vitában győztest lehessen hirdetni, de Magyarország egyértelműen megnyerte az illegális migrációról kialakult európai vitát – mondta a Fidesz alelnöke, a parlament alelnöke a Magyar Hírlapnak adott, csütörtökön közölt interjúban.

 

Gulyás Gergely azt mondta: a német kormányzati politika bevándorlásügyben komoly fordulatot vett az elmúlt évben, de nem ismerte be azt a súlyos hibát, amelyet 2015-ben a szimbolikus meghívást jelentő, több politikai megnyilvánulással és a Willkommenskultur “józan észt és nemzeti érdeket egyaránt meghazudtoló” ünneplésével elkövetett. A Fidesz alelnöke kiemelte: hiába a politikai fordulat, a tavalyi ellenőrizetlen bevándorlás olyan biztonsági kockázatot eredményezett, amelyet Németország ma már heti rendszerességgel kénytelen megtapasztalni. A bevándorláspolitika területén elkövetett hibák megrengették például a stabil német pártrendszert. A berlini terrortámadás tovább erősíti azt a jogos érzetet, hogy nem garantálható már ugyanolyan mértékben az emberek biztonsága, mint korábban – magyarázta Gulyás Gergely. Kiemelte: ma már nemcsak a magyar miniszterelnök vagy a visegrádi négyek nem támogatják a migránsok felső határ nélküli, kvóta szerinti szétosztását, hanem például Franciaország sem. Azt a tapasztalatot még “a valóság érzékelésére legtöbbször képtelen” uniós vezetők is kénytelenek leszűrni, hogy ez az elosztási mechanizmus nem működik – jelentette ki Gulyás Gergely.

Arra a felvetésre, hogy jövőre sor kerül a kvótaperre is, kiemelte: az Európai Bíróság határozata megmutatja majd, hogy képes-e a testület kizárólag jogi alapon állva dönteni vagy egy ilyen ítélet is politikai mérlegelés tárgya.

Ettől függetlenül a mi álláspontunk változatlan: az unió kvótahatározata nemcsak a közösségi jogot sérti azzal, hogy olyan hatáskört kíván közösen gyakorolni, amely kizárólag a tagállamokat illeti, hanem sérti a nemzetközi jogot is, hiszen kollektív kitelepítést valósít meg

– fogalmazott Gulyás Gergely.

Forrás: MTI; Fotó: PestiSrácok.hu/Horváth Péter Gyula 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: