ORBÁN VIKTOR: STABIL SZIGET MAGYARORSZÁG

Magyarország stabil sziget a forrongó nyugati világban – jelentette ki a miniszterelnök a Mediaworks regionális lapcsaládjának adott, szombaton megjelent interjújában. Orbán Viktor elmondta, hogy jövőre jelentősen nőnek a nyugdíjak és a fizetések, csökkennek az adóterhek, és 2017 legfontosabb célkitűzése, hogy mindenkinek megérje dolgozni Magyarországon. Szerinte a korrupciós vád politikai lejáratóeszközként teljesen megszokottá vált, ugyanakkor világossá kell tenni, hogy a kormány nem tűri a visszaéléseket.
a_000_par8302525_europress_eza-1024x576

 

Nem akarunk vesztes országban és vesztes nép fiaiként élni. Az a célunk, hogy győztes országgá tegyük Magyarországot – fogalmazott Orbán Viktor a Mediaworks regionális lapcsaládjának adott interjújában. A kormányfő felhívta a figyelmet: hosszú évtizedekig arra neveltek bennünket, hogy a magyar vereségre ítélt nép.

– Sokan gondolják ma is, hogy ha valami történik a világban, az Magyarországnak rossz lesz, és ha valami jó történik az országgal, azt inkább a szerencsének köszönhetjük. Ennek az ösztönnek és gondolati pályának a megváltoztatása, átállítása a legnagyobb feladatunk – mutatott rá.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a 2017-es év legfontosabb célkitűzése, hogy mindenkinek megérje dolgozni Magyarországon. – Amíg az ember csak azért küzd, hogy legyen munkája, el tudja tartani a családját, nem érezheti magát győztesnek. Amikor elkezd jobban keresni, és látja, hogy megéri dolgozni, akkor ráébred, hogy győztes ország polgára – hívta fel a figyelmet.

Hozzátette: a kormány azért csökkenti a munkáltatókat terhelő adókat, hogy emelkedhessenek a bérek. Jövőre a minimálbér 15 százalékkal, a szakmunkás-minimálbér pedig 25 százalékkal növekszik, emellett a nyugdíjakat a tervezettnél nagyobb mértékben emelik, és jelentősen – 27-ről 5 százalékra – csökkentik az idősek számára legfontosabb alapvető élelmiszerek áfakulcsát is. Orbán Viktor úgy fogalmazott: „Óvatos duhaj vagyok, konzervatív módon tervezek, mert ez pénzügyi és gazdasági biztonságot jelent az országnak.” Ezért – mint mondta – csak annyit ígérhet biztosan, hogy az ország jövőre töretlenül fejlődni fog. A kormányfő ugyanakkor hozzátette: szerinte a dolgok könnyen alakulhatnak úgy, hogy hazánk jobban teljesít a vártnál, nagyobbat léphet mindenki előre 2017-ben, mint az a mostani mértéktartó becslésekből következik.

Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy nem akadtak-e el a reformok az egészségügyben és az oktatásban, úgy reagált: éppen ellenkezőleg, hiszen hetvenegy kórházat felújítottak, fejlesztettek, 23 új rendelőintézet épült, az orvosok és az ápolónők bérét 2017-ben és 2018-ban is folyamatosan emelik. További példaként említette, hogy ötven százalékkal emelkedett a pedagógusok bére, és nem bezárnak iskolákat, hanem újakat nyitnak. – Ez jelentős előrelépés ahhoz képest, hogy 2006 és 2009 között iskolákat és kórházakat zártak be, és az utolsó szocialista kormány búcsúzóul egyhavi bért vett el a pedagógusoktól és az egészségügyi dolgozóktól is – jegyezte meg a miniszterelnök.

Annak kapcsán, hogy ellenfelei folyamatosan korrupcióval vádolják, a kormányfő úgy reagált: a korrupciós vád politikai lejáratóeszközként teljesen megszokottá vált, „ezt a csatát okosan kell vívni”. Szerinte ha az ember azt bizonygatja, hogy nem korrupt, „már önmagában ettől hihetőbbnek tűnik, hogy mégis az”.

– Határozottan világossá kell tenni, hogy mi nem tűrjük a visszaéléseket – mutatott rá, hozzátéve: kormánypártiaknak és ellenzékieknek is azt tanácsolja, tartsák be a törvényeket, és akkor nem lesz baj. Orbán Viktor hangsúlyozta: azért is jut pénz nyugdíjemelésre, családtámogatásra, a gyerekek ingyenes tankönyvére, mert „nem tűri, hogy ellopják a pénzt” .

Az interjúban Orbán Viktor beszélt a migrációs helyzetről is. Szerinte jól látható, hogy semmi sem maradhat úgy, ahogy eddig volt, Brüsszelnek változtatnia kell. Leszögezte: azokat, akik illegálisan jöttek be Európába, vissza kell szállítani, a határokat meg kell védeni, a beáramlást meg kell szüntetni. A kormányfő a berlini merénylet kapcsán hangsúlyozta: arra még nem volt példa, hogy Európa szívében keresztényeket gyilkoljanak karácsonykor.

Semmi sem maradhat úgy, ahogy eddig volt, Brüsszelnek változtatnia kell

Semmi sem maradhat úgy, ahogy eddig volt, Brüsszelnek változtatnia kell

– Nyugat-Európa évtizedek óta fogad bevándorlókat, de a beilleszkedésük nyilvánvalóan kudarc. Számos nyugat-európai városban már nincs biztonságérzetük az embereknek, megszaporodtak a bűncselekmények, és fokozottan nő a terrorveszély – emlékeztetett, hozzátéve: ez megrázza a nyugati világ önbizalmát, önbecsülését.

A kormányfő kiemelte, hogy bár keleti származású nép vagyunk, de a nyugati világhoz tartozunk. Ezért az ország érdekelt a Nyugat és egy olyan Európa sikerében, amely „nem akar minket átalakítani, tudomásul veszi, sőt tiszteli, hogy magyarok vagyunk és azok is maradunk”. Szavai szerint határozottan nemet kell mondani mindarra, ami rossz, így a tömeges bevándorlásra, valamint a kultúránkat és a mindennapjainkat veszélyeztető, felelőtlen brüsszeli törekvésekre.

Orbán Viktor kitért arra is: egy éve senki sem hitte volna, hogy az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból, és Amerikában – mint fogalmazott – a Clinton klán, a hagyományos amerikai baloldali értelmiség pártja kiesik a hatalomból. – A világ két mintademokráciájában valójában lázadás megy végbe. Ez folytatódni fog, 2017 sok európai demokráciában a lázadás éve lesz – mutatott rá a kormányfő, és leszögezte: Magyarország azért stabil sziget a forrongó nyugati világban, mert kikérték az emberek véleményét, és az illegális bevándorlás ellen 2015-ben és 2016-ban is megvédték az országot.

A miniszterelnököt kérdezték az államfőjelölésről is, aminek kapcsán azt mondta: Áder Jánost nagy tisztelet övezi a Fideszben, és ha vállalja, ismét őt jelölik a posztra. Jelezte, hogy nem tervez kormányátalakítást ebben a ciklusban.

MEGHAMISÍTOTT INTERJÚ

Közleményben kért elnézést a Pannon Lapok Társasága minden érintettől, amiért a miniszterelnöki interjút a Fejér Megyei Hírlapban „ismeretlen tettesek meghamisították”. Mint írták, olyan mondatok kerültek a beszélgetés szövegébe, amelyeket Orbán Viktor nem mondott. A kiadó jelezte: megteszi a szükséges jogi lépéseket. Az interjúban többek között az jelent meg a kormányfő válaszai között, hogy „a kórházi hullák száma is emelkedik”, valamint hogy „mi kikértük az emberek véleményét, bár nem érdekelt minket”.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: