Felmérés: nem kajálják be az emberek a liberális média mantráját

2016. december 21.

WASHINGTON, 19:29

Hiába próbálkozik a külföldi és a honi liberális média azzal, hogy a politikailag motivált amerikai hatóságok által terjesztett lózungokat a befogadóikba sulykolják, egy, a Politico által elkészített friss felmérés szerint az emberek egyáltalán nem vevők a fantáziadús, demokrata összeesküvés elméletekre.

Mint ismert, Dunát lehetne rekeszteni azokból a demokrata párti médiumokból – az Egyesült Államokban és Magyarországon is egyaránt -, akik meg vannak arról győződve, hogy az Obama-adminisztráció által nyolc évig irányított FBI-os és CIA-s jelentések – amelyek az oroszokat teszik felelőssé az e-mail kiszivárogtatásokért és Donald Trump megválasztásáért -, egytől-egyig igazak.

Csakhogy a POLITICO/Morning Consult által elkészített friss felmérés eredménye szerint, a hétköznapi emberek józan eszét azért nem szabad ennyire lebecsülni.

Ugyanis a reprezentatív, szavazásra jogosultakból álló kétezer fős mintából mindössze a megkérdezettek egyharmada (29%) értett azzal egyet, hogy Oroszország valóban manipulálta a novemberi elnökválasztást.

Ezzel szemben a megkérdezettek 44%-a gondolta úgy, hogy az említett orosz konspirációs szál hamis. A maradék részvevők egyik állításban sem voltak biztosak.

A konklúzió levonását még nagyban segíti szintén az a Politico-s felmérés, amely az amerikaiak Oroszországhoz köthető szimpátiáját igyekezte skálára vinni. Ugyanis a demokraták gyakorta hivatkoznak olyan fals adatokra, miszerint azok az amerikaiak, akik nem látnak orosz szálat Donald Trump győzelmében, biztosan oroszbarátok.

Ezzel szemben ismételten hatalmasat tévednek a Clinton-párti szakértők. Ugyanis a Politico felmérése szerint a megkérdezett amerikaiak döntő többsége (62%) kifejezetten ellenszenves a Vlagyimir Putyin vezette Oroszországgal szemben.

Magyarán, az a 44 százaléknyi amerikai, aki ahelyett, hogy a CNN-re hallgatna, inkább a józan ész használatát részesíti előnyben, aligha vádolható oroszbarátsággal.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: