Olga

Az aranyvasárnapot duplán bearanyozó hír, hogy Kálmán Olga, az ATV, az Egyenes Beszéd műsorvezetője februártól a Hír TV-nél folytatja közéleti kalandozásait, gyakorolja tovább a kimérten részrehajló műsorvezetést.

Sokan nem hitték el. Hitetlenkedtek többen: ez az újságíró nő, aki valamikor csipesszel fogta meg a Magyar Nemzetet, aki a Hír TV-be be nem tette volna a lábát, rendszeresen lefasisztázta, szélső-jobboldalizta ezeket a médiumokat és tulajdonosát, egyszóval az „ATV arca” átmegy a valamikori nagy ellenség házitévéjébe?

egyenesolga

Kálmán Olga (Egyenes Olga)

Miért tette ezt? – fogalmazódtak meg további kérdések. Pénzért? Miért lépte ezt meg? Olga, a Fidesz-kormány és Orbán Viktor ádáz, rendíthetetlen, megvesztegethetetlen kritikusa, ellenségem ellensége a munkáltatóm alapon váltott? Ez az egyetlen logikus út Simicska Lajoshoz, a Fidesz egykori alapítójához és gazdasági háttéremberéhez, Orbán Viktor egykori barátjához, majd ellenségéhez. Ki tudja.

Egyesek azt írták – a Blikk például-, hogy Kálmán Olgát, az egész ATV legjobban fizetett munkatársát, Simicska dupla fizetéssel csábította át a Hír TV-hez. A Ripost úgy tudja, a műsorvezető fizetése havi nettó 4 millió forint lesz, ami – ahogy fogalmaznak – a média világában is már-már csúcsgázsinak számít. Mások úgy vélekednek, hogy Olga bizalma megrendült az ATV-ben, mert erősen menekültellenes retorikát folytatott, és a Hit Gyülekezete tulajdonában álló televíziós csatorna úgymond jobbra tolódott.

A lényeg, a lényeg, Olga, a tévés otthagyta az ATV-t, ahol sztárt csináltak belőle.

Ki tudja, mi lesz ő a Hír TV-nél? Végül is a jobboldali Hír TV, a polgári, nemzeti, konzervatív eszmék hordozója, a 2010-es kétharmados Fidesz-KDNP-s győzelem megalapozója száznyolcvan fokos fordulatot vett, bár a Fideszből meggazdagodott milliárdos a „G-nap” után megígérte, hogy nem lesz 180°-os fordulat. Lett! Ezt most már végleg, Kálmán Olga átigazolása ezt jelenti

Most már tudjuk, mi várható a 2018-as választások előtt. A nemzeti oldalt ostorozó „pöröly” áldásos tevékenységét a Hír TV-ben folytatja Alindával együtt. A média átrendeződése kezdi elnyerni végleges formáját és mindenki igyekszik felölteni a csapatát a nagy mérkőzés előtt.

Vagy fogalmazhatok úgy is: végre lehullt a lepel, elhúzták a függönyöket, kezdődhet az előadás. Lehet tudni, hogy ki, kicsoda, milyen ügyet szolgál.

A Klub Rádió, az RTL-Klub, a 168 óra, az MSZP és a gyurcsányi DK pusztító ideológiája mellé besorolt a Hír TV és a Magyar Nemzet is, Puzsér rohambrigádjával együtt, akik egy gyékényen árulnak a szocialista Gulyás Balázzsal. Ők féltik a lengyel demokráciát, a demokratikus választással hatalomra jutott jobboldali lengyel kormánytól.  Ezért tűntettek a lengyel nagykövetség előtt.

Az elkövetkező két évben hosszú időre eldől, hogy polgári, nemzetben gondolkodó Magyarország lesz-e hazánk vagy csatlós ország, a pénzügyi világ kiszolgálója. Eldől 2018-ban, hogy független, identitását megtartó Magyarország maradunk, vagy egy „néplerakat” (Csurka István próféciája) valahol Európában.

A még magukat valamire tartó újságírók most sietve elhagyják azokat a médiumokat, akik ezeket a törekvéseket támogatják.  Eddig kitartottak, reménykedtek, hittek a 180°-os fordulatot tagadó szavaknak. Császár Attila, aki a balliberálisok üzelmeinek leleplezésében elévülhetetlen érdemeket szerzett 1990 óta különböző médiumokban, még időben eszmélt s otthagyta a Hír TV-t. Így, nehezen felépített szakmai hírnevében nem esett csorba. Ezt tette Pilhál Tamás újságíró is, amikor búcsút intett a Magyar Nemzetnek. S még számosan így gondolkodnak.

Olga és a gyűlöletgyártók ma már a választóvonalat jelentik. Nem szabad vegyülni. Ez nem a mi világunk. Ezen többeknek el kell gondolkodniuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: