Harakiri

Végleg lehullt a lepel a Jobbik politizálásáról. Sokáig azt a látszatott keltették, ha a Fidesz-KDNP eláll a letelepedési kötvény további alkalmazása mellől, akkor ők is megszavazzák az alkotmánymódosítást, amely kimondta volna Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető le. Nem mondtak igazat.

Végre lehullt a lepel – Vona Gábor

Ugyan hetekkel ezelőtt a kormány világossá tette, hogy gazdaságilag már nincs szükség letelepedési kötvényt vásárlókra és folyamatosan beszünteti az ilyen jellegű, kis létszámú bevándorlás lehetőségét is, de ezt a Jobbik nem akarta meghallani. Így a keddi parlamenti szavazáskor a jobbikos képviselők nem szavaztak, megpróbáltak káoszt előidézni a parlamentben egy molinót feltartva ezzel a szöveggel: ,,Hazaáruló, aki pénzért terroristát is beenged !”

A magát nemzetinek nevező pártalakulat megakadályozta a kétharmados törvény létrejöttét.

Két szavazat hiányzott a kétharmadhoz – 131 kormánypártok igen szavazata, három független képviselői nem és az ellenzéki pártok (MSZP, Jobbik, LMP, DK ) obstrukciója miatt –, világossá vált, hogy a magyar parlamentben nem létezik nemzeti minimum. Kimondhatjuk azt is, hogy Magyarországnak van felelős miniszterelnöke, felelős kormánya, de nincs felelős parlamentje. Hiába hangoztatták a Fidesz és a KDNP politikusai a brüsszeli kötelező kvóta elleni népszavazáskor és a mostani alkotmánymódosításkor, hogy ez nemzeti ügy, ezek a döntések a magyarság megmaradásának ügye és nem pártügy. Úgy látszik, az ellenzéki országgyűlési képviselők ezt nem akarták felfogni. Vagy elfogadni.

A FIDESZ-KDNP pártszövetség magát hozta. Új egységet hozott létre a népszavazással, hiszen 3,3 millió magyar ember elutasította a Brüsszelből szorgalmazott kötelező letelepítési kvótát.

Az ellenzék erről tudomást sem vett. Az évek óta önmagát kereső szocialistáktól egyébként ezt a magatartás lehetett elvárni. Nem nyomtak gombot. Az LMP-től sem volt várható más szándék, különösen, mióta a pártot alapító Schiffer Pál lemondott képviselői mandátumáról és frakcióvezetői posztjáról. Utolsó józan emberük is eltávozott, akinek még számított valamit a haza és a szava. A DK – szokásához híven – továbbra is nemzete ellen politizál. De a Jobbiktól, feltehetőleg nem ezt a döntést várták választóik, hiszen a jobbikos választók többsége a kötelező betelepítési kvóta ellen szavazott.

Feltesszük a kérdést. Mivel magyarázzák szimpatizánsaiknak, hogy együtt politizálnak azzal a balliberális oldallal, akik fennállásuk óta Magyarország ellen áskálódnak itthon és külföldön. Létezésük kezdete óta folyamatosan idegen érdekeket képviselnek: nemrégen a nagy Szovjetunióét, most pedig az Egyesült Államok és/vagy a brüsszeli bürokraták akaratát szolgálják ki.

De kik ezek a Jobbikosok? Nemzeti párt? Áljobboldali párt? Ki Vona Gábor, a Jobbik elnöke? Kiket szolgálnak ki, kik támogatják őket? A legautentikusabb személy, a MIÉP valamikori elnöke, Csurka István így látta a Jobbikot és valamikor képviselő jelöltjét, Vonát 2009-ben: A Jobbik az MSZP és az SZDSZ fantomszervezete. Végül igaza lett, a Jobbik voltaképpen azt az MSZP-t, azokat a kis balliberális pártokat támogatja, amelyek egyetértenek az idegen megszállással, azzal, hogy betelepítsenek idegen kultúrája, nyelvű tíz- és százezreket Magyarországra.

Csurka 2010-ben így fogalmazott: A Jobbik az új proletárpárt, amely a rombolásra szerveződött. Ez is telitalálatnak bizonyult.

A Jobbikban mély a Fidesz-ellenesség, a Fidesszel szemben érzett gyűlölet. Ugyanakkor a Jobbik képlékeny, nincs értelmisége, nincs sem a közigazgatásban, sem az államvezetésben, sem a parlamentben alkalmazható szakembergárdája, nincsenek a vezetői között olyanok, akik valahol, valamiben elértek valamit, akik valamilyen munkát végeztek, valamit megtanultak. A MIÉP volt elnöke gyanúsnak tartotta azt is, hogy ennek a kis pártnak miért van ekkora médiatámogatottsága. Ezt ő maga harcolta ki?- kérdezte. Nem, ezt adják neki, mert céljuk van vele.

A Jobbik mostani ellentmondásos és a balliberális oldallal együttműködő politizálása szabályos harakiri. Ezt Vonáék aligha tudják megmagyarázni választóiknak. Zsarolási kísérletük nem jött be, ők azt várták, hogy Orbán vagy feltett kézzel jön ki a tárgyalóteremből, vagy beleállnak a letelepedési kötvények védelmezésébe. Az élet és a politikai logika máshogy hozta, erre pedig nem volt kész válaszuk a jobbikosoknak, így lányos zavarukban elárulták az országot.

Mert nehezen tudják magukról lemosni, hogy nem a magyar érdekek ellen politizálnak. Valószínű a kudarccal végződő alkotmánymódosítással a kormánypártok nem gyengültek, hanem erősödtek. A határozott, világos, a nemzeti érdekekért folytatott politizálás további híveket fog szerezni a magyarság körében. A napnál is világosabb, hogy a FIDESZ-KDNP pártszövetségnek egyedül kell végig vinnie, megoldania az elkövetkezendő időben a haza védelméért, országunk biztonságáért folytatott küzdelmet.

Facebook

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: