JOBBIK: HIT GYÜLI NEM, ISZLÁM IGEN!


 

Vona Gábor

A pártelnök olyan szépen beszélt a vallásszabadságról, mintha most happolt volna el egy Soros-ösztöndíjat Eörsi Mátyás elől. Azt nem részletezte, hogy miért felesleges „az arcot, annak egy részét vagy az egész testet elfedő ruhák és fátylak viseletét” tiltó intézkedés, amikor több nyugat-európai országban is hoztak már ilyen törvényt, amelyet még Strasbourg sem kaszált el.

És bár Vona – elmondása szerint – a multikulturalizmus ellen lép fel, közben a csador vagy a nikáb viselése még a multikulti országokban sem engedélyezett, egyszerűen biztonsági okokból.

A Jobbik viszonya a vallásszabadsághoz nem volt mindig ennyire egyértelmű. Elég csak néhány évet visszaugranunk az időben, amikor (2011-ben) Mirkóczki Ádám pártszóvivő azt nyilatkozta a Hit Gyülekezetéről, hogy „cionista biznisz-szekta”, amelynek nincs helye a történelmi egyházak között.

Úgy látszik, a Jobbik a muzulmán vallással toleránsabb, mint egy magyar keresztény egyházzal szemben, amely nem mellesleg az iszlám bevándorlás egyik nagy ellenzője.

A Jobbik külföldi elkötelezettsége teljesen világos. Évekkel ezelőtt bevállalták Iránt és a török-magyar testvéri kapcsolatokat, az iszlám migrációs válság azonban csapdába ejtette őket. Nem is tudnak kivergődni belőle. A bevándorlás tekintetében a Jobbik egyszerűen nem képes nemzeti pártként működni.

Toroczkai ugyan következetesen hajtja végre a radikális programot, a pártelnök azonban egyre több kérésnek, igénynek, támogatónak akar megfelelni, ami nemcsak a tagságban okoz totális zavart, hanem Vona fejében is.

Az elnök nemcsak a párt lelkét vette el, hanem a tökeit is.

Ráadásul a Jobbik megint messzebb került az ország érdekeit védő, kormányképes párt imidzsétől, és amatőr módon újabb lépést tett a liberálisok felé. Lassan már közös sajtótájékoztatót tarthatnak Röszkén az Amnesty Internationallel és a Helsinki Bizottsággal.

A HIT GYÜLEKEZETÉNEK VEZETŐ LELKÉSZE RENDSZERESEN MEGSZÓLAL A KERESZTÉNYSÉG VÉDELMÉBEN

Németh Sándor már idén nyár elején jelezte, hogy nem osztja sem az Európai Unió, sem a Soros György által fémjelzett globális pénzvilág migránsügyben képviselt álláspontját, júliusban pedig a franciaországiNormandiában elkövetett rituális, térdepeltetős papgyilkosságra reagálva tett közzé levelet hivatalos Facebook-oldalán. Egy hónappal ezelőtt a vezető lelkész a mandiner.hu-n megjelent interjújában egyérteműen az iszlám és a balliberálisok közti szövetségről beszélt.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: