Amerika

Az Amerikai Egyesült Államok a korlátlan lehetőségek hazája

Csibra Tibor – 2016.12.01.

Az Amerikai Egyesült Államok a korlátlan lehetőségek hazája, ha a közösségi média képes volt az elnöki székig tolni ezt a patás ördögöt, akkor képes arra is, hogy kiebrudalja onnan – gondolta derűsen Ágasshy Hümér, és megosztotta új barátai, a Csakis Klingont Fogadjuk el az Egyesült Államok Vezetőjeként elnevezésű Facebook-csoport egyik tagjának új bejegyzését. Az értekezés azt feszegette: a leköszönő elnöknek lehetne annyi vér a pucájában, hogy rendhagyó módon nem veszi figyelembe Ronald Trumpli meglepetésszerű győzelmét, hanem egyszerűen átadja a stafétabotot Klingonnak. A bejegyzés szerzője szerint ez egyszerre lenne demokratikus, ugyanakkor megnyugtatná az emberiség összes jóérzésű tagját, és persze a bátor lépéssel elkerülhető lenne a Trumpli hatalomátvételével borítékolható globális Armageddon is.

 

donald-trump-pans-obamas-boring-final-state-of-the-union-address

Fotó: Donald Trump pans Obamas boring final State of the Union Address – 2016

Hümér, a közepesen sikertelen telefonos direktértékesítő jó adag irigységgel gondolt gyermekkori barátjára, Etelközi Xavérra, aki külhonba szakadt családtagjainak köszönhetően néhány hónapja Amerikában van, és személyesen képviseli Magyarországot abban a szerintük az emberiség számára jelenleg legfontosabb harcban, amely utcai hőzöngésekkel próbálja meg semmissé tenni az elnökválasztás végeredményét. Hümér itthonról sajnos csak facebookos lájkokkal és megosztásokkal tudta támogatni civilizációnk megmaradásának ügyét, de töretlenül hitte, hogy ezek ereje megmentheti az emberiséget, vagy ha azt teljesen nem is, akkor legalább a hozzá hasonló demokratákat.

Ágasshy Hümér természetesen a tengerentúli demokratákért is aggódott, ezért némi undorral, de regisztrált az Európából Üzenjük Trumplinak nevű csoportba is. A társaság óva intette Trumplit a diktatórikus módszerek alkalmazásától, és felhívta a leendő elnök figyelmét, hogy ne kokettáljon a jelenlegi magyar kormánnyal, mert az itteni népnyúzó társaság még képes lesz megtéveszteni őt, és akkor a saját céljai érdekében a bábjaként használhatja a szuperhatalom új vezetőjét. A felhívás egy záradékot is tartalmazott, amelyben az állt: ha Trumpli elolvasta ezt a felhívást, akkor mondjon le. Hümér szomorúan nyugtázta, hogy a csoportjuknak ugyan már tizenhat tagja van, és immár két hete hasítanak a Facebookon, de Trumpli még a füle botját sem mozgatta az ultimátumukra. Hümér csak attól nyugodott meg egy kicsit, amikor Xavérral szkájpolva a tengerentúlra előretolt forradalmár elárulta neki: Trumpli nem érdektelen, hanem egyszerűen retteg a magyar demokratáktól, ezért hallgat.

Ágasshy Hümér egy kicsit megvetette a leköszönő elnököt, miután az nem átallotta azt nyilatkozni Ronald Trumpli győzelmének estéjén, hogy másnap is felkel a Nap, de Etelközi Xavér megnyugtatta: ezt, a két ciklust jegyző vezető csak azért mondta, mert igaz a Facebookon terjedő hír, és Barack utolsó napjaiban leleplezi az amerikai kormány és a földönkívüliek közötti, évtizedek óta működő szuper-összeesküvést. A két barát elmélete szerint ez újabb löketet adhat Klingon elnökségének, hisz a sok mindent megélt egykori first lady maga is az ufóakták nyilvánosságra hozásával kampányolt, de az a sok süket középnyugati farmer nem látta be, hogy ez micsoda lehetőség lenne Amerika számára.

Ágasshy Hümér lecserélte egy hete viselt csegevarás pólóját, felvett helyette egy másik ugyanolyat, majd frissítette Facebook-csoportjuk profilját: hátha közben Trumpli válaszolt…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: