Kis hír: Vona Gábor a köztársasági elnökhöz fordult az alaptörvény módosítása ügyében

A Fidesz szerint a Jobbik színjátékot folytat

MH/MTI – 2016.11.23.

A köztársasági elnökhöz fordult a Jobbik elnöke az alaptörvény-módosítás ügyében, segítségét kérve a patthelyzet feloldása érdekében.

 

orosháza-vona576x356Vona Gábor, a Jobbik elnöke (k) a párt orosházi szervezetének ruhaosztó jótékonysági akcióján Orosházán – MTI Fotó: Rosta Tibor

Vona Gábor szerdán Orosházán, sajtótájékoztatón elmondta, levélben arra kérte Áder Jánost, avatkozzon be, vesse latba tekintélyét, a pozíciójából fakadó erőt az alaptörvény-módosítás és a letelepedési kötvények ügyében kialakult patthelyzet megoldása érdekében.     Az ellenzéki politikus közölte, konkrét javaslata is van arról, mit tehetne az államfő, de ezt először személyesen Áder Jánossal szeretné megvitatni.

Fidesz: A Jobbik színjátékot játszik


A Fidesz szerint a Jobbik színjátékot játszik, két hete még Gyurcsánnyal és a szocialistákkal együtt nem szavazta meg az alaptörvény-módosítást, amely megvédhette volna hazánkat a migránsok betelepítésétől, most pedig megint alaptörvény-módosítást követel.


A Fidesz a Jobbik-elnök lépését úgy értékelte, hogy Vona Gábor az egyéni hatalmi érdekei miatt mindenre képes. Mint közleményükben írták, áprilisban még hazaárulónak nevezett mindenkit, aki nem támogatta az alaptörvény-módosítást, majd ahogy a többi ellenzéki párt, a Jobbik sem szavazta meg azt. Az ellenzék felelőtlen, nem lehet rájuk számítani Magyarország védelmében, ezzel Brüsszelt segítik Magyarország helyett – közölte a Fidesz.

A pártelnök felidézte, a Jobbik azért nem vett részt az alaptörvény módosításának november 8-i szavazásán, mert Orbán Viktor és a Fidesz nem volt hajlandó és képes arra, hogy az ellenzéki párt által kért egyetlen feltételt – a letelepedési kötvények megszüntetését – teljesítse.

A Jobbik ugyanakkor fenntartja, hogy szükség van az alaptörvény-módosításra. Ennek jeleként lényegében szóról szóra beterjesztették ugyanazt a javaslatot, mint Orbán Viktor, egyetlen mondattal kiegészítve, amely alkotmányellenessé tenné a letelepedési kötvényeket – közölte Vona Gábor. Hozzátette: a parlament igazságügyi bizottsága a Jobbik javaslatát azonban – “mondvacsinált” indokokkal – még napirendre sem volt hajlandó venni. A politikus szerint ez egyértelműen bizonyítja azt, hogy a kormánypártok számára az alaptörvény-módosítás nem is olyan fontos, mint azt a népszavazás után hangoztatták.

Vona Gábor úgy fogalmazott, “nem járt a köztársasági elnök nyakára”, amióta Áder János hivatalában van, egyszer találkoztak. Az alaptörvény módosításának kérdése azonban olyan fontos probléma, amely indokolttá teszi a második ilyen megbeszélést, ezért bízik abban, hogy az államfő programjához igazodva, de a lehető leghamarabb sor kerülhet a személyes egyeztetésre.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: