Hátborzongató Soros-interjú került elő

Soros Györgyöt humanitáriusként és a társadalmi instabilitás agresszoraként is emlegetik. A 60 Minutes nevű amerikai műsorban készült interjú során ritka betekintést nyerhetünk a magyar származású üzletember erkölcsi értékrendjébe.

Az 1998-ban készült, 60 Minutes nevű műsorban nyíltan vall erkölcstelen üzleteléséről és a náci korszak erkölcsi döntéseiről a magyar származású amerikai pénzügyi mogul beszélgetőpartnerének,  Steve Kroftnak.

 

Brüsszel, 2016. június 30.Az Európai Parlament által közreadott képen Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az EP fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Brüsszelben 2016. június 30-án. (MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)Soros György magyar származású amerikai üzletember. (MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)

A befektető mogul – akit ebben az időben már csak úgy emlegették, mint “Az ember, aki tönkretette az Egyesült Királyság központi bankját”- őszintén beszélt felívelő karrierjéről, emellett az értékpapírok és devizajogszabályok kikerüléséről is vallott:

“Nem érzem magam bűnösnek, amiért erkölcstelen tevékenységben vettem részt. Ennek semmi köze a bűntudathoz” – hangzott a hátborzongató beismerés.

Nem lehet egyszerre humanitárius és erkölcstelen üzletember

Soros kiemelte, hogy ő pénzt akar keresni, és nem az a dolga, hogy az ügyleteinek társadalmi következményeivel foglalkozzon. De kérdezője szerint döntenie kell: ha emberbarát humanitáriusnak vallja magát, akkor ez a gazdasági szemlélet nem összeegyeztethető a mindent morális alapot felülíró nyereségvággyal.

“Mégis kivel beszélgetek a mostani interjú alatt?” – kérdezte tőle Steve Kroft. ”Mindkettővel” – hangzott el a válasz. “Egy olyan ember vagyok, aki erkölcstelen ügyletekben is részt vett, de mellette próbálja betartani az erkölcsi szabályokat” – szögezte le kettősség dinamikáját, mely sejteti, hogy melyik énje az erőteljesebb.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: