Orbán Viktor: nem mondhatják meg Brüsszelből, hogy kik éljenek az országban

2016. november 21.

A migráció ügyében nem lehet viccelni, hibázni, tévedni, átgondolatlanul engedményeket tenni, mert azt később nem lehet kijavítani – jelentette ki Orbán Viktor Szerbiában.

Fotó: AFP

A magyar miniszterelnök a magyar-szerb kormányzati csúcs alkalmával tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy ahova tömegével érkeznek a migránsok, ott az élet, és

a gyerekeink, unokáink azt kérdezik majd, hogy miért engedtük, hogy megváltozzanak az országaink, a kultúrájuk, etnikai összetételük, és miért engedtük, hogy rosszabbá váljanak, mint voltak.”

Orbán Viktor leszögezte, hogy együttérez a migránsokkal, áldozatnak tekinti őket, akiket a saját országaik rossz kormányai, az embercsempészek és az elhibázott európai behívó politika egyszerre csapott be.

De nem a bajt kell idehozni, hanem a segítséget odavinni, ahol szükség van rá

– mondta Orbán.

A miniszterelnök kifejtette, hogy Magyarország nyitva áll minden szerb ember előtt, aki dolgozni, kereskedni, beruházni vagy csak meglátogatni akarja, minden szerbet szívesen lát. A migráció ugyanakkor teljesen más téma, amelyben ha egyszer hibázik az ember, nem tudja kijavítani.

Ha egyszer a migránsok azt gondolják, hogy Magyarország célország lehet, ahova törvénytelenül, ellenőrzés nélkül, a jobb élet reményében korlátlanul jöhetnek, már nem fognak elmenni többet – mondta a kormányfő.

Magyarország továbbra is mindent megtesz, hogy mindenki visszatérhessen a saját hazájába, és jogszerűtlenül, a törvényeket megsértve senki nem léphet be vagy tartózkodhat az országban. Nem fogadjuk el azt sem, hogy Brüsszelből mondják meg, kik éljenek az országban, ennek a mi döntésünknek kell lennie – hangsúlyozta Orbán Viktor.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: