Terápiás kutyák, közös sírások? Az öt legabszurdabb demokrata reakció Trump győzelmére

Nem csak Hillary Clintont, hanem a demokrata választókat is nagyon megviselte Donald Trump megválasztása. Egy Trump-párti portál összegyűjtötte az öt legabszurdabb módját annak, hogyan dolgozták fel az alulmaradt szavazók a vereséget.

Terápiás kutyák, közös sírások? Az öt legabszurdabb demokrata reakció Trump győzelmére

1. Közös sírások

A Cornell Egyetemen egy „sírós” eseményt szerveztek, ahol a diákok összegyűlhettek és együtt kesereghettek Trump megválasztásán. A sajtó munkatársainak több tanuló is elmondta, mennyire megrettenti őket a republikánus elnökjelölt hatalomra kerülése.

A Wall Street Journal szerint az iskolai személyzet zsebkendőket és forró csokoládét biztosított a keseregni vágyók számára.

2. Terápiás kutyák

A New York Post arról számolt be, hogy a városban az iskolás gyerekek számára terápiás kutyákat biztosítanak, hogy ezzel segítsenek nekik feldolgozni az eredmény okozta traumát. Más iskolákban krízis tanácsadást ajánlottak fel az elcsüggedt diákok és szüleik számára.

3. Biztosító tű

Egyfajta jelképpé nőtte ki magát a Clinton-párti szavazók körében a biztosítótű, amelynek kitűzésével azt kívánták demonstrálni, hogy ők támogatják mindazon kisebbségeket, akik veszélybe kerültek Trump megválasztása miatt.

A biztosító tű viselése egyet jelent az intolerancia elleni harccal, a nők, az LMBT csoportok, a bevándorlók és a színes bőrűek melletti szolidaritással. A divat az Egyesült Királyságból érkezett a tengeren túlra, a szigetországban a Brexit-szavazás után kezdték el hordani a kisebbségi csoportok félve a rasszista támadásoktól.

4. Nyílt levelek

Egy sor nyílt levél íródott a választást követően, amelyből talán a GrubHub vezérigazgatójának, Matt Maoloneynak az írása emelkedett ki leginkább. Ő az alkalmazottaihoz intézett üzenetében azt követelte, hogy mindenki mondjon fel, aki egyetért „Trump nacionalista, bevándorlás-ellenes és gyűlölködő politikájával”.

A cég vezérigazgatója később magyarázkodásra szorult a levél tartalmát illetően.

5. Győzelmi fantáziák

A legabszurdabb demokrata reakció viszont a választási győzelem megmásításával kapcsolatos. Néhányan eltörölnék az elektori rendszert, hogy így az úgynevezett népszerűségi szavazatok alapján Hillary Clintont kiáltsák ki az Egyesült Államok következő elnökének.

Mások azt kérik az elektori tanácstól, hogy ne vegyék figyelembe az eredményeket és a demokrata jelöltet szavazzák meg elnöknek.

+1. Trump, az Antikrisztus

Az Amerikai Népszava szerkesztője egészen odáig jutott az eredmények értékelésében, hogy Donald Trumpot magával az Antikrisztussal hasonlította össze, akinek “az arcán a Sátán pofája vicsorog” és pszichopata világdiktátorként közelebb hozta a világvégét. A republikánus elnöjelöltet támogató evangéliumi keresztényeket pedig nemes egyszerűséggel “teokratikus világfasisztáknak” bélyegezte.

atv.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: