II. Erzsébet brit királynő meghívta Donald Trumpot

2016. november 20. 12:28

LONDON, 12:28

Sajtóértesülések szerint a találkozóra nagy valószínűséggel jövőre kerül sor.

A The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lap kormányzati forrásai szerint a brit kormány “titkos fegyverként” igyekszik bevetni az állami látogatás jelentette rendkívüli megtiszteltetést, annak érdekében, hogy szoros kapcsolatokat építhessen ki az új amerikai elnökkel.

 

Az állami látogatásra Londonba érkező külföldi államfők – jóllehet a meghívandók listáját a kormány javaslata alapján állítják össze – hivatalosan II. Erzsébet királynő vendégei, és az uralkodó valamelyik rezidenciáján, rendszerint a londoni Buckingham-palotában vagy a főváros nyugati határában fekvő ősi királyi birtokon, Windsorban laknak londoni tartózkodásuk három napján. A protokoll szerint évente legfeljebb két külföldi államfő részesülhet ilyen meghívásban.

Állítólag az egyeztetések hamarosan elkezdődnek a két “fél” között, így várhatóan jövő júniusban vagy júliusban lehet a találkozó. Elemzők szerint fontos állomás lehet Trump látogatása a Brexit kapcsán, hiszen vélhetően nem csak a királynővel folytat majd megbeszéléseket. Ugyanakkor komoly belpolitikai vihart is kavarhat a találkozó, hiszen Trump mellett az a Nigel Farage állt ki leginkább az amerikai elnökválasztás kampányában, aki sokszor kritizálta már a jelenlegi brit miniszterelnököt, Theresa May-t.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: