Vona Gábor 18 hónap alatt 18 vállalást tesz

Fidesz: Mindegy, mit ígér Vona, úgyis havonta változtatja véleményét

MH/MTI – 2016.11.18.

A Jobbik elnöke a 2018-as országgyűlési választásig 18 vállalást tesz, az első ilyen a betelepítés minden formájának elutasítása.

Vona Gábor pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: vállalásai pártja győzelme esetén a kormányzás pilléreit adják. “Két nagyobb feladattal kelek és fekszem” – mondta, kifejtve: ezek egyike a kormányváltás mikéntje, a másik pedig az, hogyan lehet hidakat építeni a szétszabdalt társadalomban.

screenshot_3

“Vona véleménye havonta változik”


A Fidesz képviselőcsoportja közleményben reagált Vona bejelentésére. “Teljesen mindegy, milyen ígéreteket tesz Vona Gábor, álláspontját úgyis havonta változtatja” – szögezi le a közlemény. A frakció szerint mára egyértelművé vált: ahogy a többi ellenzéki pártra, úgy a Jobbikra sem lehet számítani, ha Magyarország érdekeiről van szó.
“Vona Gábor az egyéni hatalmi érdekei miatt folyamatosan hazudik. Áprilisban még alkotmánymódosítást akart, és hazaárulónak nevezett mindenkit, aki ezt nem támogatja. Ezek után novemberben a Jobbik sem szavazta meg az Alaptörvény módosítását, és ezzel egy platformra került Gyurcsánnyal és a szocialistákkal. Az ellenzék felelőtlen, és Brüsszelt segíti Magyarország helyett” – olvasható a közleményben.

A 2018-as választás tétjeként hivatkozott arra, hogy folytatódik-e “az orbánizmus” vagy véget ér, azaz – mint mondta – vagy a Fidesz, vagy a Jobbik. Értékelése szerint pártja maradt a remény a változásra.
Az ellenzéki pártvezető kitért arra: az elmúlt hónapokban megismert politikai stílus, vitakultúra alapján semmi jóra nem lehet számítani.
Vona Gábor első vállalásaként egy “se szegény migráns, se gazdag migráns” feliratot helyezett el egy táblán, amit azzal magyarázott, hogy minden erejével meg kívánja védeni az országot a betelepítéstől. Kormányra kerülésük esetén nem fogják engedni a “szociális és kulturális szövetek felszaggatását” – jelentette ki.

A pártelnök arról is beszámolt, hogy vállalásait minden hónap 18. napján ismerteti, majd “álruhás országjáráson” kívánja megismerni a megnevezett területet.

Azt mondta, hogy Nyugat-Európa már döntött a multikulturalizmus mellett és ott most az a dilemma, hogyan lehet ezzel együtt élni, azonban a közép-európai régió még megőrizheti történelmileg örökölt berendezkedését.

Vona Gábort kérdezték arról, hogy sajtóhírek szerint a Jobbik csalódást okozott szellemi holdudvarának, amikor nem szavazta meg a betelepítési kvóta elleni alaptörvény-módosítást. Azt felelte: minden véleményt tiszteletben tart, és ez szerinte is probléma. Elmondták, mi az a kontextus, amivel el tudják fogadni az előterjesztést – tette hozzá, jelezve: ezért is nyújtották be újból a javaslatot. A politikus azt kérte, most már mindenki ezzel foglalkozzon és azt a kérdést tegye fel, hogy a Fidesz miért nem hajlandó azt megszavazni.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: