Óriási pofon Obamának, még mindig nem tért magához!

2016.11.16.
Ezt állította keddi számában a The Washington Post, élesen bírálva a távozó elnököt. 

A cikkíró, Dana Milbank utal arra hogy Obama kiszemelt utódja elsöprő vereséget szenvedett egy olyan jelölttől, aki kampányának jó részét éppen arra építette, hogy az elnök általa katasztrofálisnak nevezett politizálását ostorozza. A Demokrata Párt romokban hever, a republikánusok mindenütt győztek, többségben vannak a washingtoni képviselőházban és a szenátusban, többségbe kerültek szövetségi államok törvényhozásában, kormányzói palotákban, és várhatóan nemzedékekre meghatározóan konzervatív többségű lesz a szövetségi legfelső bíróság is – mutatott rá a szerző. 

 

A bukott trió...

A bukott trió…

“Obama kereskedelmi politikáját, külpolitikáját, dédelgetett Obamacare-programját a megsemmisülés fenyegeti” – tette hozzá. Obama hétfői sajtóértekezletre utalva pedig azt fejtegette, hogy miközben a még hivatalban lévő elnök csupa pozitívumot említett és sikeresnek írta le nyolcévi kormányzását, értékelése “teljesen hadilábon áll a valósággal”. 

A cikkíró szerint az ország egyik fele azért ujjong, mert Donald Trump megígérte, hogy felszámol mindent, amit Obama az elmúlt nyolc esztendőben tett, az ország másik fele pedig amiatt aggódik, hogy a befelé fordulás vesz erőt Amerikán.

A publicista felrótta a távozó elnöknek, hogy egyetlen szót sem ejtett  Hillary Clintonról, saját, kiábrándult szavazóiról csak annyit mondott: “nyilvánvalóan akadnak, akik mélyen elégedetlenek”.

A lap egy másik elemzése szerint Obama nem képes szembesülni a valósággal.” Az amerikaiak egy olyan 55 éves férfit látnak, aki még mindig annak megértésével birkózik, hogyTrump győzelme mekkora csapást jelent a demokraták és személyesen az ő politikai öröksége számára” – fogalmazott James Hohmann.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: