Trumpot ekézik, miközben Obama 2,5 millió embert toloncolt ki

2016. november 15.

WASHINGTON, 15:28

Donald Trump első elnöki televíziós interjújában azt ígérte 2-3 millió illegális bevándorlót fog kiutasítani Amerikából. Többen kiakadtak a nagy szám hallatán, de ez máris nem tűnik olyan soknak, ha azt vesszük alapul, hogy Obama 2,5 millió embert utasított ki 2009-2015 között.

Trump szerint a bűnözési ráta emelkedéséhez nagyban hozzájárulnak az illegális bevándorlók, ezért elsősorban azokat küldené haza, akik szerepelnek a bűnügyi nyilvántartásban, például erőszakos bűncselekmények vagy drogkereskedelem miatt.

Amíg 1990-ben még csak 3,5 millió bevándorló tartózkodott az USA-ban engedély nélkül, addig mostanra 11 millióra növekedett a számuk. Az Amerikában jogtalanul tartózkodók 52 százalékát a mexikóiak teszik ki.

Fotó: AFP

Obamáék 2011-ben 216 ezer illegális bevándorlót utasítottak ki. Ez a szám 178 ezer volt, 2014-ben. A rekord 2013-ban született, amikor 435 498 jogtalanul tartózkodó embert szállítottak haza. A nyolc éves elnökségi ideje alatt Obama több dokumentumokkal nem rendelkező bevándorlótól szabadult meg, mint az összes 20. századi elnök együttvéve.

A 2015 és 2016 között kiutasított bevándorlók száma még ismeretlen, de ha figyelembe vesszük az eddigi trendeket, akkor az Obama szféra alatt akár 3,2 millió illegális határátlépőt is hazaszállíthatnak. Bush elnöksége idején 2001 és 2008 között mindössze 2 millió embert toloncoltak ki – írja a Daily News.

Trump azt ígérte, ha leszámolt a bűncselekményeket elkövető illegális bevándorlókkal, valamint, ha megépítette a mexikói határon a falat, akkor fog figyelmet fordítani a papírok nélkül Amerikában tartózkodó 8-11 millió illegális bevándorlóra.

A The Washington Post becslése szerint 5-6 millió olyan illegális bevándorló tartózkodhat Amerikában, aki bűncselekményt követett el, vagy már lejárt a tartózkodási engedélye.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: