Obamának lövése sincs az amerikai valóságról

2016. november 15.

WASHINGTON, 22:28

Barack Obama nincs tisztában az amerikai valósággal – állította keddi számában a The Washington Post, élesen bírálva a távozó elnököt.

 

A cikkíró, Dana Milbank utal arra hogy Obama kiszemelt utódja elsöprő vereséget szenvedett egy olyan jelölttől, aki kampányának jó részét éppen arra építette, hogy az elnök általa katasztrofálisnak nevezett politizálását ostorozza. A Demokrata Párt romokban hever, a republikánusok mindenütt győztek, többségben vannak a washingtoni képviselőházban és a szenátusban, többségbe kerültek szövetségi államok törvényhozásában, kormányzói palotákban, és várhatóan nemzedékekre meghatározóan konzervatív többségű lesz a szövetségi legfelső bíróság is – mutatott rá a szerző.

Obama kereskedelmi politikáját, külpolitikáját, dédelgetett ObamaCare-programját a megsemmisülés fenyegeti”

– tette hozzá. Obama hétfői sajtóértekezletére utalva pedig azt fejtegette, hogy miközben a még hivatalban lévő elnök csupa pozitívumot említett és sikeresnek írta le nyolcévi kormányzását, értékelése “teljesen hadilábon áll a valósággal”.

A cikkíró szerint az ország egyik fele azért ujjong, mert Donald Trump megígérte, hogy felszámol mindent, amit Obama az elmúlt nyolc esztendőben tett, az ország másik fele pedig amiatt aggódik, hogy a befelé fordulás vesz erőt Amerikán.

A publicista felrótta a távozó elnöknek, hogy egyetlen szót sem ejtett  Hillary Clintonról, saját, kiábrándult szavazóiról csak annyit mondott: “nyilvánvalóan akadnak, akik mélyen elégedetlenek”.

A lap egy másik elemzése szerint Obama nem képes szembesülni a valósággal:

Az amerikaiak egy olyan 55 éves férfit látnak, aki még mindig annak a megértésével birkózik, hogy Trump győzelme mekkora csapást jelent a demokraták és személyesen az ő politikai öröksége számára”

– fogalmazott James Hohmann.

(MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: